Cover voorkant
Fides quaerens intellectum
Fides quaerens intellectum

Fides quaerens intellectum

Wessel ten Boom

Category: Religion

€ 26,99

Free shipping

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 1931 publiceerde Karl Barth Fides quaerens intellectum, een studie over het godsbewijs van de middeleeuwse theoloog Anselmus van Canterbury (1033-1109). Dit boek biedt een Nederlandse vertaling voor allen die het Duits van Barth en het Latijn van Anselmus niet (meer) beheersen, maar wel gefascineerd zijn door de vraag waarom een van de meest invloedrijke theologen van de twintigste eeuw dogmatisch uitgerekend aansluiting zocht bij het zuiver metafysische denken van de vroegscholastiek. Juist hier blijkt Barth een denken te hebben gevonden waar hij ook zelf vanaf zijn begin naar zocht: het christelijk geloof vindt geen steunpunten in schepping of geschiedenis, maar alleen in de openbaring van God zelf. Hij laat zich kennen als dat waarboven iets groters niet gedacht kan worden.

Wie in God gelooft en Hem liefheeft, weet dat Hij niet even goed niet zou kunnen bestaan.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

About the author

Wessel H. ten Boom (1959) is werkzaam als emeritus predikant en woont in Didam (Gld.) Hij studeerde theologie in Amsterdam (UvA) en Berlijn (Humboldt), promoveerde in Leiden op Profetisch tegoed, over Augustinus’ spreken over de Joden in De civitate Dei. Hij was (hoofd)redacteur van de tijdschriften Ophef en In de Waagschaal en publiceerde meerdere boeken op het gebied van dogmatiek en kerkgeschiedenis.

In 2016 verscheen van hem in vertaling De verkiezing van de gemeente van Karl Barth (KD II/2, par. 34) over Israël en de kerk. In 2017 publiceerde hij bij uitgeverij Boekscout Van Luther tot Heidegger. Pelgrimsreis door het Duitse land.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fides quaerens intellectum

Author:

Wessel ten Boom

Category:

Religion

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

24-12-2020

ISBN:

978-94-643-1101-3 / 9789464311013

Price:

€ 26,99

Language

Dutch