De Moord op een Vreemde

Kees Vermeer

Category: Miscellaneous

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een huisarts komt voor het eerst bij een ouder stel, beiden zijn inmiddels de 98 gepasseerd en verkeren nog in goede gezondheid.
Volgens het dossier dat de huisarts had ingezien was de vrouw in haar hele leven nog maar enkele keren bij de huisarts geweest voor haar gezondheid. En vanzelfsprekend was een huisarts bij de geboorte geweest van hun kinderen, zo ging dat vroeger. De man is 9 keer geopereerd in een tijdsbestek van 17 jaar. Maar daarna is er vrijwel geen huisartsbezoek meer geweest.
De huisarts was nieuwsgierig naar hoe het kon zijn dat zij zo gezond waren gebleven al die jaren. Dus vroeg hij aan beiden wat voor bijzonders zij deden om gezond te blijven. De vrouw die bijna altijd al het woord had zei tegen de huisarts dat ze gewoon iedere dag goed en gevarieerd aten en ook iedere dag fruit eten. En ’s avonds voor het slapen gaan krijgt mijn man nog een pruim.

Een verhaal met een knipoog en een dijk van een waarheid.

Dit boek is het vervolg op de titel ‘Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet’, want de lijdensweg was nog niet teneinde.

From the book

Het aftakelen van het lichaam op veel te jonge leeftijd. Een gevecht om het aftakelen tegen te gaan om toch nog iets te kunnen. Om nog mee te tellen ook al moet je in de pijn af en toe je meerdere erkennen. Je meerdere is in dit geval de pijn die de baas is over jouw kunnen, jouw doen en zeker jouw vrijheid, want die is al jaren geleden van je afgenomen.
Een zoektocht naar de waarheid die mondjesmaat in de vorm van een puzzelstukje door verschillende mensen wordt uitgelegd. Niet één puzzelstukje, maar uiteindelijk wel 1000 puzzelstukjes. Omdat het je zo raakt heb je de capaciteit om die puzzelstukjes op te kunnen slaan in die grijze massa, ondanks de 5 lichte herseninfarcten die je hebt gehad. De nachten die daarop volgen lig je te malen in bed, want je hebt weer een puzzelstukje gekregen en die moet op z’n plaats gelegd worden. Voor het laatste puzzelstukje heb je nog informatie nodig, die je alleen maar kan krijgen van een jurist van het hoogste orgaan van de geneeskunst. Je belt op en de eerste damesstem is nog vriendelijk, maar de juriste waarmee je daarna verbonden wordt zegt snibbig: ‘ik ga u niet te woord staan.’
En dat is dan de zoveelste in de rij die niet wil praten of de waarheid wil vertellen of verder dan zijn of haar neus kijkt, want na het schrijven van dit boek kan ik door een simpele fout nog een keer onder het mes.
Uiteindelijk ben ik dan 9 keer geopereerd, waarvan 3 keer in de linkerschouder. Tijdens de eerste operatie in de linkerschouder is er op 3 plaatsen een kijkoperatie uitgevoerd om u maar een beeld te geven van het hoe, wat en waar.
Waarom de puzzelstukjes gelegd moeten worden ligt aan het feit dat er in het verleden nogal eens iets gedaan werd wat eigenlijk onder de noemer van fraude geplaatst moet worden. Als je dat is overkomen dan kun je proberen je gelijk te halen. Maar de een wijst die kant op en de ander weer naar een andere kant. Het kost je een bak met geld met aan het eind een enorme frustratie, omdat je geen gelijk krijgt.
Uiteindelijk heb ik de puzzel gelegd. Dat kan belangrijk zijn voor anderen, want wie er vroeg of laat ook mee te maken krijgt dat een arts een niet uitgevoerde behandeling declareert, weet dan hoe de vork aan de steel zit.
In dit verhaal wordt de hebzucht blootgelegd die ten alle tijde wordt betaald.

Door wie? Door ons de burger.

About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Moord op een Vreemde

Author:

Kees Vermeer

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

286

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-01-2021

ISBN:

978-94-643-1905-7 / 9789464319057

Price:

€ 22,00

Language

Dutch