Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet

Kees Vermeer

Category: Miscellaneous

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De laatste tijd komen medische missers regelmatig in het nieuws. Artsen die falen gaan van ziekenhuis naar ziekenhuis en kunnen blijven praktiseren.
Over het falen van een verzekering of een advocaat hoor je weinig.

De auteur vertelt op een komische manier over een medische misser die hij heeft ondergaan; niet één keer, maar twee keer. Twee behandelingen die absoluut niets met elkaar te maken hebben. De lange weg die hierop volgt om een andere arts, of specialist zoals zij zich noemen, ervan te overtuigen dat er wel degelijk prutswerk is geleverd door de orthopaed op de EHBO en door de uroloog bij de sterilisatie.
De lijdensweg start in augustus 1991 met de eerste medische miskleun en die van de tweede medische verminking in februari 1993. Na 8 orthopedisch chirurgen, 3 keuringsartsen en 2 neurologen te hebben bezocht is er in juli 2007 een hersteloperatie uitgevoerd voor de medisch misser van augustus 1991. Pas in 2003, volgt de eerste hersteloperatie voor de ingreep van februari 1993. In 2006 volgt de tweede hersteloperatie.
Hoewel uit de hersteloperaties blijkt dat er wel degelijk sprake is van 2 medische missers, blijven zowel de rechtsbijstandverzekering als de advocatuur volledig in gebreke en doen zij deze zaken af als ‘verjaard’ en ‘onhaalbaar’.

Opgenomen zijn de brieven van artsen en keuringsartsen die de authenticiteit onderstrepen evenals de röntgenfoto’s en foto’s van de hersteloperatie. Daarnaast ook de brieven van verzekeringen en advocaten die alles afwimpelen onder de noemer niet haalbaar en de afwijzing van de verzekering van het betreffende ziekenhuis.

De auteur schuwt niet om diegene die denken dat ze alles kunnen op een wel heel andere manier te belichtten. In feite wil hij er mee zeggen dat iedereen die meer dan € 70,00 per uur verdient eigenlijk niet te vertrouwen is. Het spreekwoord luidt niet voor niets, “een boer en een zog hebben nooit genog mar een heer en een beer willen alleen maar meer”.

Een boek met een lijdensweg die op een wel zeer komische manier de heer en de beer op de hak neemt.

From the book

We denken altijd dat specialisten, chirurgen, architecten, wetenschappers, afijn alles wat goed geleerd heeft, daadwerkelijk ook mensen zijn, die weinig of geen fouten maken. Vaak bestaat hun werkwijze uit het herhalen van wat zij geleerd hebben. En soms uit het ontwikkelen van nieuwe methode’s als het wijsneuzen zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een chirurg. De handelwijze van een orthopedisch chirurg moet zijn dat hij, op het moment dat een patiënt in het ziekenhuis komt, lopende of liggende, eerst onderzoekt wat er eventueel gebroken is (een botbreuk), of wat in de loop der tijd een vergroeiing met zich mee heeft gebracht (verbenen van het kraakbeen in de ruggenwervelkolom, hernia). Zo’n onderzoek bestaat uit een röntgenfoto, een MRI-scan of een echografie om zo andere oorzaken uit te sluiten.
Mocht hij of zij niet toereikend zijn in de kennis van de problematiek, dan dient er te allen tijde gekoppeld te worden naar andere artsen, specialisten en chirurgen om alles uit te sluiten wat maar uitgesloten kan worden. Om er zeker van te zijn dat, wanneer zij de patiënt behandelen of opereren, de ingezette behandelmethode leidt tot verbetering van de complicatie waar de patiënt mee binnenkwam.

About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet

Author:

Kees Vermeer

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-01-2021

ISBN:

978-94-643-1907-1 / 9789464319071

Price:

€ 21,50

Language

Dutch