Halfbloed - De zoektocht naar geluk van een jonge Indische vrouw in het verre Holland

Samantha Moulton

Category: Novels
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Java, jaren vijftig: Eva is de dochter van een Nederlandse vader en een Indische moeder. Haar vader komt om bij een mysterieus ongeval en de rest van haar jeugd groeit ze op met een stiefvader met losse handjes. Na een traumatische ervaring verlaat ze Java om, samen met haar broer Leo, een nieuw leven op te bouwen in het verre, koude Holland. Al snel merkt ze dat de Hollanders niet zitten te wachten op de toestroom van Indische mensen zo vlak na de Tweede Wereldoorlog en ze voelt zich niet welkom. Ook blijkt haar verleden op Java haar te achtervolgen. Toch blijft Eva op zoek naar liefde en geluk in Holland. Halfbloed is een boeiend verhaal over moed, veerkracht en erkenning.

From the book

Na een lange reis landde het vliegtuig op Schiphol. Eva had vanuit de lucht het Hollandse landschap al gezien. Wat was Holland plat! Totaal anders dan het landschap dat ze gewend was op Java. Ze stapten uit het vliegtuig en liepen naar de paspoortcontrole. De douanier die haar paspoort controleerde, zei tegen de collega die naast hem zat: “Weer een stel apen uit dat apenland, wat moeten we er mee?!” Eva was te verbouwereerd om te reageren.
Deze opmerking viel haar rauw op haar dak. Op Java werden ze met de nek aangekeken omdat ze Indo waren en hier in Holland werden ze apen genoemd omdat ze van Java kwamen. Gelukkig stond Mingus zoals afgesproken bij de aankomsthal. Leo en Eva waren blij een bekend gezicht te zien. Mingus zou Leo en Eva naar het pension brengen.
Hij gaf ze een buskaartje en nam ze mee naar de bushalte. “Het is geen lange reis, ongeveer twintig minuten,” zei hij. “Uitstappen bij de Grote Markt en het pension staat in de straat achter de kerk.”
“En wat ga jij dan doen?” vroeg Leo.
“Ik moet naar mijn werk in de staalfabriek, maar morgen kom ik jullie opzoeken,” zei Mingus. Zo kwam het dat Leo en Eva samen op de bus stonden te wachten die hun richting het pension moest brengen. Eva greep naar de hand van Leo. Ze had het stervenskoud.
Ze bezat geen warme kleding en droeg alleen een vestje over haar jurk.
Het begon iets te miezeren. Welkom in Holland, dacht ze cynisch...

About the author

Dit is het tweede boek van Samantha Moulton (1973). Tijdens het ontstaan van haar eerste boek 'Familie is Familie' (ook te verkrijgen in de webshop van Boekscout) heeft ze ontdekt dat ze het schrijven van verhalen echt leuk vindt. De thema's familiebanden, liefde en cultuurverschillen blijken een rode draad in beide verhalen. Toch is 'Halfbloed' een totaal ander boek. Het verhaal is spannend en ontroerend tegelijk en zal de lezer blijven boeien tot het einde.

Reviews

2021-04-26 18:02:23 | By: G.Helms | Rating:
Pakkend boek dat je het liefst in 1 x uit wil lezen. Heel menselijk en vlot geschreven. Kortom een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Halfbloed - De zoektocht naar geluk van een jonge Indische vrouw in het verre Holland

Author:

Samantha Moulton

Category:

Novels

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-04-2021

ISBN:

978-94-643-1245-4 / 9789464312454

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)