Cover voorkant
BELEGGEN III - De historische koersen van indexen en aandelen
BELEGGEN III - De historische koersen van indexen en aandelen

BELEGGEN III - De historische koersen van indexen en aandelen

Kees Vermeer

Category: Management

€ 27,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een zoektocht naar welk aandeel rendement kan maken begint door de historie van een aandeel in combinatie met de index waarin het aandeel is opgenomen in beeld te brengen. Beiden vertellen iets over het momentum. De informatie die in dit boek is opgenomen bestaat uit alleen maand- grafieken van aandelen met de koers vanaf het begin dat het aandeel in de index is opgenomen. Het is de bedoeling dat je door de golfbewegingen die de maandgrafieken maken impulsen correctiegolven kunt traceren. Te denken aan een 1-2-3-4-5 golfbeweging die daarna overgaat in een 5-3-5-3-5 golf. Maar denk ook aan patronen en formaties en aan triangles. Je kunt er ook wiggen in tekenen en steun en weerstandslijnen trekken. Zomaar lukraak in aandelen stappen is een naïeve gedachte en kan soms goed gaan maar het is beter om een telleurstelling te voorkomen. Er staan enkele voorbeelden in waarin formaties en patronen en wiggen enzovoort in afgebeeld staan. Hierdoor kun je zelf in de andere grafieken patronen en formaties en lijnen tekenen en de golven met punten in beeld brengen om een complete golfbeweging uit te lijnen en te berekenen.
Het is beter om goed geschoold te gaan beleggen dan herken je gemakkelijker de aandelen die interessant kunnen zijn en die staan er zeker in.

From the book

Dit boek bevat de historische koersen van de aandelen van de AEX-, de AMX-, de BEL 20-, de DAX XETRA, de DOW Jones en de CAC-40-index. Er is gekozen om de aandelen in maandgrafieken in beeld te brengen, omdat nu eenmaal de grote golfbeweging duidelijker signalen geeft dan bijvoorbeeld een daggrafiek dat doet. De aandelen die geen historische koers van meer dan 5 jaar hebben, zoals ASR, ABN Amro etc., staan niet vermeld in dit boek.
Het is de bedoeling om door middel van het trekken van lijnen de golf in beeld te brengen, dan krijg je een beeld van waar het aandeel zich op dat moment bevindt in de golftelling. Je kunt ook met een liniaal vanaf de rechterkant vanaf de koerskolom naar de top of de bodem de koers van het aandeel in beeld brengen om berekeningen te maken.
Tevens is het mogelijk om met de maandgrafiek van een aandeel van het handelsplatform aan te sluiten op de maandgrafieken die in dit boek zijn opgenomen. Hierdoor kun je de komende jaren de historische koersen van de aandelen met de koersen van het handelsplatform verlengen. Het Wall$treetprogramma voor beleggen gaat ook niet verder terug dan tot 1986 in de historische koers van de AEX-index.

About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

BELEGGEN III - De historische koersen van indexen en aandelen

Author:

Kees Vermeer

Category:

Management

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A4

Release date:

06-01-2021

ISBN:

978-94-643-1909-5 / 9789464319095

Price:

€ 27,99

Language

Dutch