Stapels reizen door Europa

Janneke Stapel-Roelofs

Category: Travel

€ 17,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Stapels reizen door Europa volgt een stel dat met auto en caravan van het hoge noorden naar het uiterste zuiden van Europa reist. Op een humoristische en onderhoudende manier word je meegenomen naar de mooiste (en lelijkste) plekjes in zeventien landen op het Europese vasteland. Eigen-aardigheden, ontmoetingen, ergernissen en belevenissen; ze zijn allemaal opgetekend in dit vlot geschreven boek. Een feest der herkenning voor de kampeerder, informatief voor wie Europa wil ontdekken, inspirerend voor wie een sabbatical overweegt of gewoon 'lekker om te lezen' voor iedereen die benieuwd is hoe zo'n reis verloopt.

From the book

Milaan We rijden dwars door de stad en komen in een buurt die weinig vertrouwen geeft. Met zicht op meerdere straatprostituees hoop ik nog dat de camping een flink eind verderop zit, maar het navigatiesysteem is onverbiddelijk: "Nú links afslaan, bestemming bereikt!" De entree ziet er prima uit, maar als ik na het inchecken het terrein oprijd, denk ik even op de lokale kinderboerderij te zijn beland. De camping blijkt een hele grote ren met geiten, bokken, schapen, kippen, ganzen en kalkoenen. De uitwerpselen van deze beesten zijn dan ook overal te vinden. Na nog een bocht zie ik dat het terrein stampvol staat met super-de-luxe caravans en daarnaast hokken van auto's (BMW X5, Landrover, etc.). "Fout geld", roep ik meteen en vertrouw het voor geen meter. We zijn tussen een groep Ierse zigeuners terechtgekomen die een doopfeest komt vieren. De vrouwen poetsen de hele dag door. Hun caravans zien er tiptop uit. De mannen staan buiten biertjes weg te werken. Om hun luide uitspraken kracht bij te zetten, spugen ze na elke zin een flinke klodder op straat. De honderd meter naar het toiletgebouw wordt met de auto afgelegd en een WC doortrekken gaat hun verstandelijke vermogens te boven. Wat een vieze bende.Het is tegen de avond, dus voor ons geen andere keus dan te blijven. 's Nachts wordt er flink gefeest en om 04:00 uur scheuren vier opgeschoten knapen met hun auto's over de camping. Er is zelfs een aanrijding! Als ik de volgende ochtend met een kalkoen in de caravan zit, vind ik het welletjes: wegwezen hier! Maar waarheen? Dit is de enige camping in de wijde omtrek. Gelukkig taait in de loop van de dag de helft van de Ieren af. De andere helft is ondertussen alweer te dronken om nog te kunnen rijden en blijft.

About the author

"Na mijn opleiding tot A-verpleegkundige in Meppel werkte ik in verschillende ziekenhuizen. Vervolgens maakte ik een wereldreis van anderhalf jaar, waarna ik mijn plek vond op een alarmcentrale in Amsterdam. Daar bekleedde ik jarenlang een managementfunctie. Momenteel werk ik als leidinggevende bij een Ambulancedienst in Overijssel. Ik woon inmiddels weer in Drenthe en maak met dit boek mijn schrijversdebuut. Ik hoop dat het lezen u net zoveel plezier zal geven, als het schrijven mij heeft gedaan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Stapels reizen door Europa

Author:

Janneke Stapel-Roelofs

Category:

Travel

Number of pages:

220

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-12-2009

ISBN:

978-94-608-9274-5 / 9789460892745

Price:

€ 17,95

Language

Dutch