Liefdeslessen

Bob Legius

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met twee huwelijken achter de rug, waarvan het laatste huwelijk tien jaar heeft geduurd, verlaat John Violet. Op zoek naar de liefde waar hij zo naar verlangt. Hij ontmoet Jane, zijn zielenliefde. Zij zorgt voor hem maar een liefdesrelatie ontstaat niet. Door haar leert hij onvoorwaardelijk te houden van anderen. John ontmoet drie bijzondere vrouwen waar hij zijn liefdeslessen leert. Voor John een intense, maar ook hele mooie periode in zijn leven.

From the book

Jane is momenteel heel belangrijk in zijn leven. Onbegrijpelijk dat je zoveel van iemand kan houden, denkt John. Geluk het ene moment, verdriet het andere. Ik houd zoveel van haar dat ik genoegen neem met haar aanwezigheid, mijmert hij. Ik weet dat er verder niets in zit en zij naar iets anders op zoek is. Het mooie is dat ik door haar weet wat liefde is.

Ik zou alles geven wat ik heb en alles doen wat zij mij vraagt. Ik moet er los van komen, schrijft hij in zijn dagboek.

John twijfelt of hij Jane zal appen of bellen, want zijn verstand zegt dat hij haar eigenlijk met rust moet laten. Zijn ziel zegt het te doen. Dan belt hij haar toch en alleen al haar vertrouwde stem geeft hem rust. Zijn ziel wil haar horen en mist haar. Toch gek dat als ik haar een aantal dagen niet spreek, ik haar zo mis, denkt John. Ik was vanochtend down, maar toen ik haar weer sprak was dit gevoel weg, realiseert hij zich.

Hij schrijft het volgende in zijn dagboek: Ik weet dat zij dat gevoel niet heeft en ik denk dat dat misschien ook nooit zal komen. Ik weet zeker dat zij mijn tweelingziel is. Dat je zo kan lijden, omdat je die ander zo mist. Misschien zullen in dit leven onze zielen nooit verbonden zijn. Is de situatie daar niet naar. Maar momenteel ben ik weer rustig als ik alleen maar haar stem hoor of met haar samen ben. Daarom is mijn heilige taak haar onvoorwaardelijk te blijven coachen en haar gelukkig te maken. Ik ga haar nooit in de steek laten, ook al heb ik in de afgelopen dagen allerlei gedachten gehad, tot afscheid nemen toe. Het deed zo’n pijn. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik dit meemaak. Het maakt van mij een beter mens. Nu al ben ik in staat zoveel liefde te geven aan steeds meer mensen. Ik heb er zelfs al aan gedacht om mensen gratis te gaan coachen, vanuit liefde.

Ja, Jane, dat heb jij veroorzaakt. Jij, mijn tweelingziel, al weet je dat misschien nog niet, mijn baken, mijn maatje, mijn kompas. Vannacht appte je me over een paar huizen. Fijn iemand te hebben die om je geeft en meedenkt en het beste wil. Wat ik ook gelezen heb, is dat veel tweelingzielen niet zonder elkaar kunnen en daarnaast gewoon een relatie hebben. De partners moeten wel begrijpen dat deze zielenrelatie hun eigen relatie niet in de weg staat.

John sluit zijn dagboek en gaat naar bed.

About the author

Bob Legius (1960) woont in Tilburg in een stadshuisje. Na zijn scheiding is hij hier gaan wonen. Zijn vrienden en vriendinnen merkten op dat hij zo goed kon schrijven en stimuleerden hem te gaan schrijven. Zo ontdekte hij zijn talenten en schreef hij Liefdeslessen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Liefdeslessen

Author:

Bob Legius

Category:

Novels

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-04-2021

ISBN:

978-94-643-1231-7 / 9789464312317

Price:

€ 19,99

Language

Dutch