Bitterzoet

Lily van der Velde

Category: Novels
  • (7)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

'Je moet me niet vertellen wat ik wel en niet mag. Daar ben ik allergisch voor.’ 


David is gescheiden, vader van een zoontje, woont weer bij zijn ouders, zit diep in de schulden. Zijn huwelijk met bankiersdochter Ava heeft haar sporen nagelaten. 

Eva heeft een relatie met de tien jaar oudere zakenman Hein. Met de flamboyante, ondernemende David is het liefde op het eerste gezicht. Eva beseft wat ze bij Hein mist. ‘Je bent gek,’ zegt ze tegen David, ‘leuk gek.’ 

Hun relatie is vol passie, maar niet alles is wat het lijkt. Zij leert een andere David kennen, onbeheerst, vol wrok. Hoeveel spijt hij telkens ook betuigt, het gaat van kwaad tot erger. Toch blijft Eva hopen dat hun liefde zijn demonen kan verdrijven...

From the book

‘Eva?’
Hij hijgt, klopt op de deur. Niets. Hij doet de deurkruk naar beneden, niet op slot, goddank. Hij overziet het tafereel. Het opengeslagen bed, een zwiepende vogelkooi aan de standaard, vitrage die hoog opbolt. Geen Eva. Het bliksemt en dondert. Dan ziet hij haar. Languit op de stretcher. Doodstil. Ogen dicht. Drijfnat. Mijn God, wat doet ze!
Met een paar passen is hij buiten. De regen stort, in een seconde is hij zeiknat.
‘Eva!’

About the author

Lily van der Velde woont in Zeeland. Een aantal jaar geleden is zij uit de Randstad daarheen verhuisd. Ze werkte bij het Nederlands Centrum van het Internationaal Theater Instituut, als stewardess bij de KLM en als journaliste voor diverse kranten. Ze schreef kinder- en jeugdboeken. Voor een van haar boeken kreeg ze de eerste prijs van de Kinderboekenjury. Een van haar boeken werd bewerkt tot hoorspel. Ook bewerkte ze een boek voor kinderen met diabetes. Ze schreef kinderboekrecensies en leverde bijdragen aan tijdschriften met interviews van jeugdboekenschrijvers. Naast schrijven schildert zij. Bitterzoet is haar eerste roman voor volwassenen.

Reviews

2021-09-30 11:19:29 | By: Carlijn | Rating:
Een aanrader voor iedereen die van meeslepende verhalen houdt, korte zinnen, zeer sterke personages, spanning en een herkenbaar verhaal. In één adem uitgelezen. De personages kropen onder mijn huid en zitten daar nog steeds! Vol emotie, spanning en met ingehouden adem verslond ik pagina na pagina. Toen het uit was bleef dertig minuten roerloos zitten. Mijn gedachte bij Eva en David. Vol ontroering en emotie. Wat een einde!

Voor iedereen die een spannend, sterk, fijn leesbaar boekt zoekt (of cadeau voor een vriendin/moeder/buurvrouw/Sint of alvast voor Kerst) : Bestel Bitterzoet!

2021-05-08 19:17:55 | By: Alan J. Smith | Rating:
As an English husband familiar with spoken Dutch but less with the written language I found the book easy to read since it is mainly persons speaking.
The title, which I translate to Bittersweet, is a good description of this love story.
Although it is a novel it does come over as a real life story and a record of real events.

I found it very moving and the characters involved realistic. Having lived in Holland for some years in which I have also faced emotional ups and downs I understand the situations and characters involved.

Although the story has many sad confrontations it is also full of passion which makes it a good read!

I look forward to the next novel.

2021-05-08 19:57:37 | By: Klaas Koppe | Rating:
Ik heb 'Bitterzoet' in één adem uitgelezen.
De slechte afloop stond natuurlijk vast, maar was toch een verrassing.
Ik hoop dat het boek een veelgelezen succes wordt.

2021-04-22 12:23:17 | By: Anita van Gool | Rating:
Met veel genoegen heb ik de roman gelezen. Ik vind hem erg meeslepend geschreven, een echte pageturner. Er zit spanning in, veel verdriet maar ook liefde, onzekerheid en twijfel. Je kunt je goed inleven in de situatie en je voelt hoe David Eva langzaam isoleert van haar familie en vrienden. Je merkt hoe zij haar grenzen verlegt en, tegen beter weten in, echt wil geloven dat het deze keer wel de laatste keer was.
Op het einde ben je ergens blij dat Eva bevrijd is van die man, maar David is zo goed gekarakteriseerd dat dit niet de enige emotie is. Je hebt ook medelijden omdat jij als lezer ook gelooft dat hij echt wilde veranderen. Dat is knap gedaan!
Tot slot nog een compliment voor de prachtige boekcover.

2021-04-22 17:46:53 | By: Nel Verbeek | Rating:
Het boek is uit en ik heb het zo snel gelezen. Het blijft van het begin tot het eind spannend!
Een open einde vind ik altijd wel moeilijk. Je wilt dat iets goed afloopt, maar dat is natuurlijk niet altijd zo in het leven.
Het is een verhaal over wat in de werkelijkheid veel voorkomt. Een man als David heeft het er zelf ook vreselijk moeilijk mee.
Ik vind het jammer dat het al uit is.

2021-04-21 11:48:43 | By: Nanny de Vogel | Rating:
Super goed boek!

2021-04-21 12:06:01 | By: Alice de Swart
Vanochtend het boek in de brievenbuis gekregen en in een ruk uitgelezen.
Ik heb wel een traantje gelaten.
Hoeveel vrouwen kan dit gebeuren...
Je denkt het overkomt mij niet, maar je ziet dat het kan en dat je toch trouw blijft en blijft geloven.
Het boek wordt een succes!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bitterzoet

Author:

Lily van der Velde

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-03-2021

ISBN:

978-94-643-1134-1 / 9789464311341

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (7)