Cover voorkant
Nieuwe wegen - Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie
Nieuwe wegen - Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Nieuwe wegen - Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Ange van Ommen

Category: Travel

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ange liep in 2008 de Camino Frances na een roerige periode in haar leven: echtscheiding, werken aan zichzelf om haar levensenergie terug te vinden, kinderen die uitvliegen en hertrouwen met haar ex-partner. Ze ging op weg om nieuwe energie op te doen en ruimte te creëren voor een zoektocht naar ander werk. Door de beeldende beschrijvingen van het landschap en de ontmoetingen onderweg krijg je als lezer het idee dat je de tocht samen met haar maakt. Lezers die de Camino Frances zelf hebben gelopen, zullen zich ongetwijfeld herkennen in het boek. Lezers die nog twijfelen of ze deze pelgrimstocht willen maken, kan Ange met dit boek zeker over de streep halen.

From the book

Er volgt een volle regendag waarop Uta en ik opnieuw samen lopen. We maken er een sport van om de droge plekken op het pad te vinden. Een sport die we later moeten opgeven als ons niets anders rest dan dwars door de stroom te waden. Al glibberend door de modder klinkt het Fürchte dich nicht, ich bin bei dir in mijn hoofd, een motet van Bach dat ik in mijn middelbareschooltijd zong. In het gidsje las ik dat dit bergachtige traject ongeschikt is om bij zware regenval te lopen. Dat maakte me bang, vooral bang om uit te glijden. Het motet geeft me vertrouwen, vooral door de zin ‘Ich stärke dich, ich helfe dir auch’. Ik voel me gedragen door een goddelijke macht en kan ontspannen lopen. ’s Avonds zullen we horen dat dit pad vlak nadat wij het passeerden afgesloten werd.

In de bergen is eenzaamheid voelbaar, de uitzichten missen. Er staan bemoste bomen, nog nauwelijks in blad. Vreemd genoeg bloeien hier wel al orchideeën. Uta is, net als ik, op planten gericht en we hebben er plezier in om de plantennamen in beide talen te benoemen. Het traject over een brandgang hoog in de bergen is zwaar: er lijkt geen eind te komen aan het kaarsrechte pad en het wordt steeds kouder. Bij een sanitaire stop kan ik vanwege koude handen de knoop van mijn broek nauwelijks dicht krijgen. We fotograferen elkaar als verzopen katten. Uiteindelijk komt de abdij van San Juan de Ortega in zicht, prachtig van eenvoud. Helaas kunnen we er niet blijven, de albergue in de abdij is gesloten. De laatste kilometers naar Agés zijn verrassend. Eerst lopen we door een dicht dennenbos en dan ineens is er een prachtig open landschap mét uitzicht. In de herberg zijn we vanwege onze verkleumde handen amper in staat onze regenkleding en schoenen uit te trekken. Met thee, een warme empenada, een warme douche en een siësta komen we weer op verhaal.

About the author

Ange van Ommen (1957) wandelt al sinds haar jeugd en maakte in 2008 haar eerste pelgrimstocht. Toen ze anderhalf jaar later geconfronteerd werd met de ziekte sarcoïdose ontdekte ze dat wandelen voor haar ook een sleutel tot herstel is. Na de ziekteperiode maakte ze in 2012 een tweede pelgrimstocht en schreef daarover het boek De hele weg. In het boek over deze helende reis beschrijft ze ook hoe ze vervolgens met de lessen van de Camino haar leven een andere richting gaf en een nieuwe balans vond. Toen die balans in 2019 verstoord werd en ze opnieuw ging pelgrimeren schreef Ange haar tweede boek: De weg van het hart. Tegelijkertijd besloot ze ook het dagboek van haar eerste pelgrimstocht te bewerken tot dit boek Nieuwe wegen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nieuwe wegen - Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Author:

Ange van Ommen

Category:

Travel

Number of pages:

100

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-05-2021

ISBN:

978-94-643-1366-6 / 9789464313666

Price:

€ 18,99

Language

Dutch