Cover voorkant
Hilarische en leerzame gesprekken met kleuters en dierbare herinneringen - Tot lering en vermaak
Hilarische en leerzame gesprekken met kleuters en dierbare herinneringen - Tot lering en vermaak

Hilarische en leerzame gesprekken met kleuters en dierbare herinneringen - Tot lering en vermaak

Aly Hilberts-Stolte

Category:

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat is er mooier om als ouders en begeleiders een mensenkind te mogen bijstaan in hun ongelooflijk boeiende ontwikkeling tijdens de eerste zeven jaren van hun leven? Elke dag de verwondering te mogen zien van kleuters die nieuwe ontdekkingen doen en daar enthousiast op reageren? Te zoeken naar mogelijkheden om kinderen die hulp nodig hebben nabij te zijn en te stimuleren? Zeker ook jezelf te spiegelen aan hun enthousiasme, vertrouwen en openheid, daar kan een opvoeder mooier van worden en een kind gelukkiger.

From the book

Arie blijft, zoals gewoonlijk, op afstand in de toegewezen bouwhoek, ook als Willem zegt: ‘Als jij met Gert nou de muur bouwt, dan doen wij de torens.’ Gert gaat gelijk aan het stapelen, maar Arie blijft maar toekijken. Ik zeg terloops: 'Fijn dat jij Gert mee kunt helpen, want het moet wel een hele lange, hoge muur worden, dat snap je.' Hij kijkt me met zijn mooie bruine ogen wat hulpeloos aan en ik ga snel naar een andere groep voordat hij: ‘dat kan ik niet’ gaat zeggen. Later zie ik dat Gert hem steeds een blok in de hand geeft die hij keurig stapelt. Nog later lachen ze samen als de hoge muur instort en is het Arie die spontaan en snel aan de wederopbouw begint. Hij krijgt er plezier in en bedenkt zowaar dat er nog een blok uit de muur moet, ‘Anders kan de koning er niet in’, merkt hij op. Als de torens af zijn en de muren er met enkele blokken een sterk geheel van maken, gaan we samen elk groepswerk uitgebreid bewonderen. We delen ruim-schoots aan ieder complimenten uit. Apetrots staat Arie met de handen in de zij en borst vooruit naar het bouwwerk te kijken. Ik zeg: ‘Kijk nou eens Arie, hoe prachtig jouw kasteel is geworden met die hoge stenen muur.’ Hij knikt blij en zegt nadrukkelijk: ‘Echt wel!’ Dat de andere twee ook in het zonnetje worden gezet vanwege de moeilijke spitse toren ontgaat hem totaal, dit is zijn moment, ik geniet mee. De volgende morgen sleurt hij zijn vader mee naar de bouwhoek en roept enthousiast: ‘Kijk, híér is het, heb ík gemaakt! ‘Helemaal alleen?’ vraagt vader. Arie knikt: ‘Er waren ook nog anderen bij hoor, maar die waren gewoon wat aan het spelen.’

About the author

Jonge kinderen komen ons tegemoet met hun openheid, onbegrensd vertrouwen en overgave. Als een bloem in de knop zien we hun blaadjes ontvouwen door onze aandacht en liefde. In deze gesprekken ontdekken we hun verwondering en manier van denken. Hoe kijken we naar hen en hoe gaan we hiermee om, het zijn serieuze vragen. Dat ze leven zonder begrip van tijd en heel logisch reageren levert vaak hilarische momenten op. Hoe belangrijk aandacht, warme, geborgenheid en liefde voor hen en ons allen zijn lezen we in deze gesprekken en dierbare herinneringen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hilarische en leerzame gesprekken met kleuters en dierbare herinneringen - Tot lering en vermaak

Author:

Aly Hilberts-Stolte

Category:

Number of pages:

156

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-03-2021

ISBN:

978-94-643-1141-9 / 9789464311419

Price:

€ 20,50

Language

Dutch