Niveau acht - Hoe avontuurlijk wordt je toekomst?

Bart Coorevits

Category: Novels
  • (1)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Post 2030 is de wereld erg veranderd.
Wanneer Arjen in de ban raakt van de beeldschone Liese, wordt hij halsoverkop meegesleurd in een modern avontuur dat niet alleen zijn wereld, maar ook die van de hele mensheid op zijn kop zal zetten. Samen slaan ze op de vlucht. Doorheen een aaneenschakeling van spectaculaire en bizarre ontdekkingen komen ze te weten dat de ongezonde leefsituatie op aarde een rechtstreekse verantwoordelijke blijkt te hebben. En eenmaal ook de mysterieuze Wetenschapper bevrijd wordt, raakt hun verhaal al helemaal in een stroomversnelling. Vooral in de verrassende acties die ze hiermee uitlokken, ondervinden ze werkelijk aan den lijve hoe fascinerend het leven wel in elkaar zit.

***

Ontsnappen om terug te keren naar de realiteit lukt niet met dit boek, want je wordt meegezogen met de avonturen van Arjen en Liese. Spannend en meeslepend, een echte aanrader!

Jilly Olivier, schrijfster van Als sneeuw voor de dood en Onvoltooid verleden tijd (winnaar Boekgoud 2019)

From the book

‘Er moet een zwakke plek zijn,’ bleef Liese volhouden.
‘Je denkt toch echt niet dat hierachter ergens een dienstingang zit?', schertste Arjen.
Het was allang duidelijk dat ze hier nooit, of zeker niet gemakkelijk binnen zouden geraken.
‘En jij, professioneel inbreker? Wat is jouw plan?’
Arjen moest haar het antwoord schuldig blijven.
Hij monsterde de intimiderende kuilen die voor hen uit lagen. Op het eerste gezicht een soort van kraters, maar nu viel het hem gek genoeg op dat alle diameters precies gelijk waren. De buitenranden moesten aan de oppervlakte om en bij de drie meter in doorsnede meten. Hij ging dichter staan, peilde de stikdonkere dieptes, maar kon geen bedding bespeuren.
‘Wie weet hebben hier gigantische kranen gestaan? Zijn dit de afdrukken van hun bevestigingen...’
In zijn fantasie visualiseerde Arjen echter onmiddellijk hele andere taferelen. Geen bouwwerkzaamheden maar een verwarrend pandemonium, zo weggeplukt uit een scène uit Wells’ War of The Worlds. Kolossale tripods, inclusief brandende lasers, kwamen vernielzuchtig over het landschap gepikkeld en ploften hun lange, fijne poten als harpoenen in de aarde. De gemartelde grond telkens kermend onder de priemende steken.
‘Ik loods ons naar binnen’ bedacht Arjen hardop. Berekend.
‘Hopelijk hoeven we deze daarvoor niet meteen te laten spreken?’
Liese wees op de riem aan wapens die ze met zich meezeulde, maar haar woorden bereikten Arjen niet meer. Hij zat geknield aan de steil aflopende rand van één van de kraters en tuurde begeesterd de duisternis in. Ze hadden een opdracht uit te voeren. En zijn aandacht werd vooreerst volledig in beslag genomen door die vreemdsoortige gaten.

About the author

Bart Coorevits (° oktober ’84, Tielt) waagt zich met dit boek aan een geheel nieuwe maar inspirerende onderneming. Naast componeren met schilderverf, beeld en muziek tracht hij hier zo veel mogelijk te begeesteren met taal en verbeelding, met als resultaat zijn debuutroman. Hierin wordt hij telkens meer dan gesteund door vrienden, familie en in het bijzonder door echtgenote Marja en dochter Elise, beiden altijd paraat met een kleine of grote aanmoediging. Samen wonen ze vlakbij Roeselare, waar ze zich best thuis voelen op de grens tussen natuur en stad. Daar is alvast ook het creatieve zaadje geplant en heeft hij zijn ziel in het boek kunnen leggen. Zelfs van zodra de eerste pagina er was. Want waar en hoe de woorden op papier moesten neerkomen, stond meteen van in het begin vast, aangezien dit verhaal al zo’n twintig jaar in hem woedt. En nu is het er! Niveau Acht. Hoe avontuurlijk wordt je toekomst.

Reviews

2021-03-15 11:03:23 | By: JOKE | Rating:
Zeer meeslepende roman, je bent telkens benieuwd hoe het verhaal verder evolueert.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Niveau acht - Hoe avontuurlijk wordt je toekomst?

Author:

Bart Coorevits

Category:

Novels

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-03-2021

ISBN:

978-94-643-1149-5 / 9789464311495

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)