(Over)leven met coeliakie - Ervaringsverhalen over hoe glutenvrij leven je dag kan ontregelen

Nienke Duijn

Category: Health
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Heb jij weleens nagedacht over wat je eet? Wist jij dat ons normale voedsel ziekmakend kan zijn? Mensen met coeliakie moeten elke dag nadenken over wat ze eten, voor hen is dit geen onbezorgde bezigheid.
Dit boek bevat ervaringsverhalen, opgetekend vanuit het leven met coeliakie. Het zijn herkenbare situaties voor mensen die glutenvrij moeten eten. Tegelijkertijd is dit boek lezenswaardig voor iedereen die meer wil weten over glutenvrij.
Ik hoop dat dit boek veel geïnteresseerden zal bereiken. Dat het ervoor gaat zorgen dat (uit)eten voor alle mensen met coeliakie geen extra stress en waakzaamheid meer hoeft te veroorzaken. Dat er met ons rekening zal worden gehouden en wij volledig kunnen meedoen in onze maatschappij. Hoe meer bekendheid, hoe meer begrip. Dat is mijn doel!

From the book

Een weekend dat onvergetelijk had moeten zijn, veranderde op deze manier totaal. Ik wilde dat mijn dochter blij en gelukkig zou zijn. Het was tenslotte háár weekend. En nu gebeurde dit. Nu lag ik in de hotelkamer te vergaan van de pijn, niet in staat om goed adem te halen of te praten. Ik baalde enorm en voelde mij zó ellendig. Mijn dochter schrok en raakte in paniek, omdat ik niet goed kon ademhalen en praten. Ze belde opa op, mijn vader. Hij kwam aan de telefoon en mijn dochter vertelde hem wat er met mij aan de hand was. Mijn vader was bezorgd, dat kon ik horen aan zijn stem. Ik hoorde mijn moeder op de achtergrond haar bezorgdheid uiten. ‘Heeft ze de maagtabletten ingenomen?’ vroeg mijn vader. ‘Nee,’ zei mijn dochter. ‘Zorg dat ze die nu meteen neemt,’ zei mijn vader. Mijn dochter gaf de maagtabletten en ik nam er een. Het water zat in het bekertje, waaruit ik ook de thee gedronken had. De pijn bleef, het zakte niet weg. Meestal zakt de ergste pijn na een kwartier weg, maar dat gebeurde niet. ‘Als het niet beter wordt, dan moet je de ambulance maar bellen,’ zei mijn vader tegen mijn dochter. Mijn dochter raakte van die opmerking nog meer in paniek. ‘NEE OPA!’ schreeuwde ze uit in paniek. ‘Dat doe ik niet, want dan ben ik helemaal alleen hier!’ Ik wilde haar zó graag knuffelen, geruststellen en wenste vurig dat de pijn weg zou gaan. Maar helaas bleef de pijn onverdraaglijk aanwezig. Mijn ademhaling nog steeds vasthoudend, want ademen deed nog altijd pijn. ‘Anders moet ze nog maar een maagtablet nemen,’ opperde opa. Mijn dochter gaf mij nog een maagtablet. Ik was ondertussen niet meer in staat om op te staan, want de pijn was zó onverdraaglijk dat bewegen niet mogelijk was.


About the author

Nienke Duijn (1982) is moeder van 3 kinderen en heeft de auto-immuunziekte coeliakie. Haar jongste zoon kreeg de diagnose coeliakie een aantal jaren eerder dan zijzelf. Hierdoor was Nienke al wel bekend met het glutenvrije leven. Haar oudste twee kinderen hebben geen kans op het ontwikkelen van coeliakie, aangezien bij hen het gen hiervoor ontbreekt. Na een leven met jarenlang (onbegrepen) klachten heeft ze in 2017 de diagnose bevestigd gekregen. Zowel haar eigen ervaringen als die van lotgenoten én het onbegrip vanuit de omgeving hebben Nienke geïnspireerd tot het schrijven van dit boek.

Reviews

2021-05-08 13:07:55 | By: Ensa | Rating:
Ik heb moet zelf ook glutenvrij leven.
Erg mooi boek, het raakt me wel.
Ik wil de auteur heel erg bedanken dat ik er wel iets meer van snap.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

(Over)leven met coeliakie - Ervaringsverhalen over hoe glutenvrij leven je dag kan ontregelen

Author:

Nienke Duijn

Category:

Health

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1372-7 / 9789464313727

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)