Sleutel van de Elgemieten

Ruurd de Ronde

Category: Fantasy
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Al heel zijn leven woont Mason in alle rust naast zijn tankstation, totdat hij bij toeval de ontvoering van Liz voorkomt. Samen met zijn vriend Stallon wordt hij meegesleurd in een achtervolging die zijn hele wereld op zijn kop zet. Liz draagt een geheim bij zich dat de drie in levensgevaar brengt. Pas als Liz meer uitleg geeft, maken Mason en Stallon kans om van hun mysterieuze achtervolger af te komen. De vluchtpoging voert hen langs steden en asteroïdes tot diep in de jungle van een onontdekte planeet. Wat voor geheim draagt Liz bij zich en wie wilde haar ontvoeren? En wat hebben de Elgemieten ermee te maken?

From the book

‘Wat staat er?’ vroeg Marge voorzichtig. Liz bleef even stil, ze twijfelde wat ze moest zeggen. Marge de deur uit zetten was geen optie. ‘Je zult het denk ik niet geloven als ik het vertel, dus lees het zelf maar.’ Precies op hetzelfde moment dat Liz de brief neerlegde, klonk er een harde bons op de deur. De vrouwen keken op. Er werd weer geklopt. Alsof er met een hamer op de voordeur werd geramd. Marge sprong op van haar stoel en snelde naar het raam om te kijken wie het was. Liz wilde haar volgen, maar bedacht zich. De brief en de sleutel moesten hier weg. Stel je voor dat er nu al iemand achter haar aan zat. De sleutel griste ze van tafel en liet hem in haar schoen glijden. Ze wiebelde hem naar voren, totdat hij tussen haar tenen bleef haken. Daarna pakte ze de brief en rende naar de woonkamer. ‘Wat doe je?’ vroeg Marge die van het raam naar de deur liep. ‘Niet opendoen!’ Ze schoof de brief onder een kleed en rende terug naar de keuken. Ze hoorde de deur opengaan en Marge gilde. Een koude tocht kwam de keuken in, gevolgd door een hysterische Marge. Een oorverdovende knal galmde door het huis. Marge lichaam verstijfde. Ze tolde om haar as. Nog voordat haar lichaam de grond raakte, was ze dood. Een grote rode vlek verspreidde zich rond een donker gat in haar rug. Liz verstijfde van angst. Ze moest hier weg. Haar gedachten gingen razendsnel, maar haar benen zaten vast aan de grond. De tijd leek wel stil te staan. Een man verscheen in de deuropening.

About the author

Ruurd de Ronde (1998) is een jonge programmeur die net zijn diploma op zak heeft. Hij laat zien dat je naast afstuderen ook een debuutroman kunt schrijven. Door zijn ervaring in de industriële automatisering weet hij fictieve technologie naadloos aan te sluiten op de werkelijkheid. Zijn interesse in avontuur en actie is duidelijk terug te vinden in zijn schrijven. Gezien het plezier dat hij heeft beleefd aan het schrijven van ‘Sleutel van de Elgemieten’, zal het niet bij deze ene roman blijven.

Reviews

2021-06-01 22:12:28 | By: John | Rating:
Leuk boek, er gebeurd veel en er zit voldoende vaart in het verhaal waardoor je door blijft lezen en met moeite het boek aan de kant legt. Ben benieuwd naar het volgende boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sleutel van de Elgemieten

Author:

Ruurd de Ronde

Category:

Fantasy

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-05-2021

ISBN:

978-94-643-1397-0 / 9789464313970

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)