Cover voorkant
Amandelkern - Toenaderen of vermijden
Amandelkern - Toenaderen of vermijden

Amandelkern - Toenaderen of vermijden

Harm Dessens-Hakkoer

Category: Novels

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het verhaal start met de docent die tijdelijk in zijn klaslokaal verblijft. De lezer heeft nog geen idee wat hij van het verhaal kan verwachten. Het eerste hoofdstuk heeft een intrigerende werking, wat is Koens achtergrond? Hoe komt hij in deze situatie terecht en sterker nog; hoe gaat het verder met hem? Wat is er precies veertig jaar geleden gebeurd? Waardoor verlangt hij terug naar Maryam?
Koen raakt verwikkeld in een duivels dilemma, dat de spanning tot de allerlaatste zin opbouwt. De uitkomst noemt de schrijver niet direct en dit maakt het tot een indrukwekkend einde dat nog even zal blijven nagalmen in de gedachten van de lezer.

From the book

Eén van de werklieden draait zich om en vraagt of ik inderdaad naar het graf van Maryam Bouchez wil. Hij begint aan een heel relaas. Emma vertaalt snel wat de rossige man vertelt. Maryam was ook een eenzame vrouw, maar nog jong toen zij stierf, zij was pas 57 jaar. Niemand kende haar, zij kwam uit een andere plaats en volgens de geruchten stierf zij door en in eenzaamheid. Volgens haar broer is zij nooit over het verdriet van haar jeugdliefde heen gekomen. Verder is er niets bekend, alleen dat er elk jaar een bosje lelietjes-van-dalen op haar graf wordt gelegd. Hij wijst me het graf aan. Alleen haar naam en geboortedatum staan op de eenvoudige steen, zo moet zij volgens haar broer doorleven en kunnen wachten op haar geliefde. Zonder oog voor Emma en de tuinmannen te hebben, staar ik naar de steen en takjes die ooit witte lelietjes-van-dalen zijn geweest.
Terwijl de mannen en Emma mij observeren, mompel ik zacht losse woorden die samen een gebed vormen, een gebed voor Maryam, voor allen die in eenzaamheid leven, voor hen die vergeefs op een geliefde wachten. Ik sluit af met het slaan van kruisje, de mannen en Emma volgen mij.
Al wandelend vertel ik mijn verhaal, vertel waarom ik Maryam zocht, dat mijn zoektocht nu voorbij is en dat ik voor mezelf moet uitzoeken wat mijn ontdekking van vandaag met me doet, wat het voor me betekent, wat het voor mij waard is.
“Mijn zoektocht lijkt snel voorbij, het is jammer dat ik niet alles meer te weten kom, maar het ergste vind ik de confrontaties met eenzaamheid, zowel voor mevrouw Caudron als Maryam. En jij, wat doet het allemaal met jou, jij bent jonger dan ik?”

About the author

Harm Dessens-Hakkoer (1955) is naast schrijver ook mediator, docent Nederlands en fotograaf en is gewend woorden aan observaties, beelden en gevoel te geven. In zijn verhalen verbindt hij gebeurtenissen, verleden, toekomst en gevoel. Door de tijd heen sleurt hij de lezer mee in diverse dilemma’s, emoties en onderliggende gedachten. In 2017 verscheen zijn eerste roman Transitie, Co Ni Mire Rium en in 2020 Maureen. Momenteel werkt hij aan zijn vierde roman, Geen Verweer. De schrijver laat bij de lezer vragen direct opkomen en zorgt er zo voor dat deze, hongerig naar antwoorden, gretig verder gaat lezen.

Zijn literaire roman kenmerkt zich door een sterke, maar prettige manier van schrijven, die literair aanvoelt zonder dat de schrijver teveel van de hoofdlijnen afwijkt door alsmaar op kleine details te focussen. De details in omschrijvingen zijn precies voldoende om je als lezer te verliezen in het verhaal, maar zijn niet zo overdadig dat ze afleidend werken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Amandelkern - Toenaderen of vermijden

Author:

Harm Dessens-Hakkoer

Category:

Novels

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-06-2021

ISBN:

978-94-643-1581-3 / 9789464315813

Price:

€ 22,50

Language

Dutch