Cover voorkant
Vluchtgevaar - Literaire thriller
Vluchtgevaar - Literaire thriller

Vluchtgevaar - Literaire thriller

Hans Witjes

Category:

€ 8,00

Paid shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Order at the author

Summary

Tijdens de intelligente lockdown wordt op piloot Bas van der Vlucht tijdens een fietstochtje een aanslag gepleegd. Hij wordt met zwaar hersenletsel in coma afgevoerd. Het vermaarde recherche-duo Victor van der Hoek en Carmen Borst neemt de zaak in onderzoek. Als kort daarna twee naaste collega’s van Van der Vlucht worden vermoord, lijkt sprake te zijn van een seriemoordzaak waarvan het einde nog niet in zicht is. Het onderzoek richt zich vooral op de KLM-wereld, meer specifiek op de onderlinge relaties van de crews op trans-Atlantische vluchten. Het wordt een race tegen de klok om verdere moorden te voorkomen.

From the book

Met een barse blik stuurde hij zijn rijwiel rechtsaf, de Stationsweg op. Tot in Oosterbeek was het regelmatig klimmen geweest, nu volgde een korte, vrij steile afdaling tot aan het stationnetje. Hij keek achter en voor zich, geen ander verkeer, dus hij kon behoorlijk vaart houden, voordat hij linksaf sloeg het fietspad op. Van daar af was het één lange rechte weg parallel aan het spoor naar Ede. Hij had die route al zo vaak gereden en die was zo eenvoudig dat hij daar niet over hoefde na te denken. Hij kon zijn gedachten de vrije loop laten.
‘You can’t always get what you want’. De rauwe, indringende stem van Mick Jagger sneed via zijn oortjes diep naar binnen. Een enigszins teleurstellende muzikale hartenkreet die uiterst actueel was en zelfs nog aanzienlijk te soft voor de huidige periode. Het woord ‘always’ kon gevoeglijk worden geschrapt. Net als bij iedereen, was het leven namelijk ook bij hem drie weken geleden plotseling volledig en voor onbepaalde tijd ten nadele veranderd.
Er was een lockdown, die het openbare leven en dus ook het vliegverkeer compleet had platgelegd. Ineens waren er geen vliegreizen meer en dus was ook zijn werkrooster van het ene moment op het andere totaal blanco geworden. Geen lange vluchten meer over meerdere dagen op en neer naar bijvoorbeeld Mexico of Canada, maar alleen maar thuis zitten. Met daarbij dan nog wel het geluk dat Nederland een lockdown had gekozen die de regering met de nodige zelfovertuiging het stempel ‘intelligent’ had gegeven. Dat stelde hem in ieder geval nog in de gelegenheid om het huis regelmatig te verlaten om een stukje hard te lopen of te fietsen.
Behalve misschien voor een enkele kluizenaar of anderszins sociaal beperkte c.q. minder behoevende was de vrijwel complete thuisisolatie voor iedereen uitermate moeilijk. Hij was echter zo vrij om zijn eigen situatie nog veel lastiger te vinden dan die van de meeste anderen.

About the author

Hans Witjes van 19 september 1949 komt uit Arnhem en woont in Huissen. Na zijn vervroegde pensioen is hij boeken gaan schrijven. Deze politieke thriller is de opvolger van zijn eerdere thrillers “In de greep van het toeval” (2014), “Drama in Midden-Betuwe” (2015), “Spaans benauwd” (2016) , “Dodenweg naar geluk” (2019) en “Een kaping van klasse" (2020). Dit boek heeft weer de speciale 'Witjesstijl', die zich kenmerkt door originele formuleringen, grappige vondsten en verrassende invalshoeken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vluchtgevaar - Literaire thriller

Author:

Hans Witjes

Category:

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-03-2021

ISBN:

978-94-640-3939-9 / 9789464039399

Price:

€ 8,00

Language

Dutch