Cover voorkant
Een romanticus in Spanje - Tra los montes
Een romanticus in Spanje - Tra los montes

Een romanticus in Spanje - Tra los montes

Guy Joos

Category: Travel

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een reis door het Spanje van 1840, vol verrassingen en avontuur. Zes maanden in postkoetsen, kalessen en huifkarren, dan weer op de rug van een muilezel de bergen over, met struikrovers op de loer achter elke bocht in de weg. Alle grote steden komen aan bod. Niets hoeft er u van te weerhouden deze gids te gebruiken om het land van Don Quichotte te gaan ontdekken. Buen viaje y vaya con dios

From the book

Deze reis door Spanje van Gautier en zijn metgezel Eugène Piot, is niet enkel een fysieke reis doorheen prachtige vergezichten en landschappen, die u leiden naar wonderbaarlijke plaatsen die door Gautier zo levendig en zo precies beschreven worden, maar is tevens een reis die ons meer inzicht geeft in de persoon en de ideeën van Gautier, als romanticus en als kosmopolitisch mens.
Reizen vanuit een nooit aflatende nieuwsgierigheid, de volgens Gautier voornaamste reden van ons bestaan. Gautier zou zeker geen voorstander zijn geweest van onze geglobaliseerde wereld waar alles zodanig geregeld wordt dat toeval bijna onmogelijk wordt en het onverwachte meer en meer uit ons leven verdwijnt. Onze drang naar vervolmaking die steeds meer de menselijke wil vernietigd. Gautier zag dit alles met lede ogen aan en zijn profetische blik waarschuwde ons in 1843 reeds voor de gevaren die hier in schuilen. Zo was hij bang dat wanneer wij allemaal min of meer identiek zouden zijn, er zich een immense verveling meester zou maken van het universum en dat zelfmoord de wereldbevolking zou teisteren.
De huidige pandemie staat het ons niet toe onze wereld te verkennen op dit ogenblik. Doch dit boek kan zeker een middel zijn voor al diegenen met een zekere drang naar het Zuiden, om alvast een fantastische reis te ondernemen – weliswaar vanuit ons kot – samen met een geweldige gids, naar Tra los Montes, de magie van de verbazing.

About the author

Théophile Gautier werd geboren in Tarbes op 30 augustus 1811 in een bourgeoisfamilie. Het gezin verhuisde al snel naar Parijs, waar Gautier studeerde aan het Lycée Louis-le-Grand en aan het Lycée Charlemagne, waar hij Gerard De Nerval leerde kennen. Na zijn ontmoeting met Victor Hugo in 1829 begon hij zich voluit te wijden aan de literatuur. Naast het schrijven van poëzie en romans was Gautier ook een begenadigd kunstcriticus. Hij maakte tevens reizen doorheen België en Nederland (1836), Spanje (1840), Algerije (1845), Italië (1850), Griekenland en Turkije (1852), Rusland (1858) en Egypte (1869). Hij sterft in Neuilly-sur-Seine in 1872.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een romanticus in Spanje - Tra los montes

Author:

Guy Joos

Category:

Travel

Number of pages:

292

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-05-2021

ISBN:

978-94-643-1430-4 / 9789464314304

Price:

€ 23,50

Language

Dutch