Het is wel goed zo - Psychische problemen in een eenzame strijd, verteld voor meer bekendheid

Kirsten Steffens

Category: Health
  • (1)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Leven met een masker door angst voor het onbegrip. Dat maakt dat Kirsten zich met haar psychische problematieken verschuilt achter een masker. Een eenzame strijd met psychische belemmeringen die wordt gevoerd doordat haar gedachten, gevoelens en gedrag niet gezien of gehoord mogen worden. Het leven wordt daardoor nog zwaarder dan het voor haar al is. In haar boek Het is wel goed zo vertelt ze hoe deze belemmeringen op haar overkomen. Verschillende onderwerpen zoals onbegrip, onbekendheid en miscommunicatie worden vanuit haar oogpunt verteld. Ze laat jou de strijd zien vanuit achter haar masker. Maar de grote vraag is: Is het allemaal wel goed zo?

From the book

Ziet ze het wel?, is wat veel mensen zich afvragen. Dat er net als het weer, na de zomer een donkere periode komt en het uiteindelijk wel weer licht wordt? Dat de bladeren vallen en op zijn tijd weer beginnen met bloeien? Dat dieren in winterslaap gaan en weer wakker worden? Dat regen nodig is voor groei? En dat in elk seizoen iets bijzonders zit?

Haar grote geheim was dat ze wist dat er geen slecht weer was, alleen verkeerde kleding. Zo kon ze lopen in de winter met een glimlach gemaakt van verstopte geheimen, net als de verrassingen die elk seizoen met zich meebracht. Dansen in de regen terwijl haar niet te stoppen tranen werden verborgen door de stromende regen. De vroege donkere winterse avonden waarin ze haar wallen kon verbergen. En de zon haar bleke timide huid in de zomer bruin deed worden.

Het was weer een mooie dag voor een slecht humeur en dat was het al een tijd. Moeilijk kon ze zich herinneren hoe het was om vrij te leven. Misschien zat ze in andere tijden niet opgenomen op een gesloten crisisafdeling, maar hoe vrij was ze als ze altijd gevangen in gedachten zat? Hierdoor voelde het alsof ze thuis door een mist liep. Niet wetende wat ze moest doen, met geen helder zicht of zichtbare lichtpuntjes. En ergens op een pad dwalend en rondjes lopende in de richting van wat rust. Al was het maar voor even.

Sinds binnenkomst baalde ze al dat ze hier was. Het was niet haar eerste keer dat ze in opname zat, al hoopte ze wel een van de laatste. Het eeuwenoude verhaal van thuis overleven naar crisis en weer terug in opname. De dagelijkse strijd voor een sprankje zonlicht in haar hoofd. Vermoeid van de gedachten en de dromen voor verlichting, in plaats van de duisternis in haar hoofd en nachtmerries in de nacht.

About the author

Altijd eigenwijs en fanatiek, vaak iets te, dat is hoe Kirsten haarzelf omschrijft. Echter door psychische problematieken ook ongelukkig. Al van jongs af aan is ze op zoek naar de juiste weg die ze kan bewandelen, dit in combinatie met de belemmeringen die ze ervaart. Schrijvend kwam zij de jaren door waarin ze zichzelf soms verloor. Door haar opleiding kwam zij erachter dat openheid en (h)erkenning communicatie kan bevorderen. Ze hoopt inzicht en begrip te geven met het boek Het is wel goed zo. Open en eerlijk vertelt ze een verhaal, haar verhaal vanuit achter haar masker.

Reviews

2021-09-22 20:27:03 | By: Sonja Tieck-Muller | Rating:
Een boek wat je kan helpen mensen met een psychische stoornis beter te begrijpen. Heftig en confronterend.
Je leest het gevecht tegen doemgedachtes, onsamenhangende gedachtes, de strijd.
Zeer de moeite waard.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het is wel goed zo - Psychische problemen in een eenzame strijd, verteld voor meer bekendheid

Author:

Kirsten Steffens

Category:

Health

Number of pages:

80

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1257-7 / 9789464312577

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)