Belminuten en hardloopschoenen

Patrick van Gelder

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ruben is een dromer. Zijn jeugdvriend Alex wil met hem een telecombedrijf beginnen, waardoor zijn leven in een stroomversnelling komt. De constante keuzes die hij privé en in zijn carrière moet maken, zijn een worsteling naar het zogenaamde volwassen worden. Ondertussen loopt de tikkende klok van de kinderwens. De vriendin van Alex is al snel zwanger, maar bij Ruben en Eva lukt het niet. Ruben balanceert hierdoor tussen vrees, hoop en teleurstelling. Met raad en daad wordt hij bij gestaan door zijn Droommeisje.Een indringend, gevoelig en soms komisch beeld; niet alleen van Ruben zelf, maar ook van de ambities en eigenaardigheden van de mensen in zijn omgeving. Want wie wil er nu echt volwassen zijn?

De opbrengsten van Belminuten en hardloopschoenen worden gedoneerd aan Stichting Make a Wish.

From the book

Het was woensdag einde van de middag en Ruben liep naar de voordeur. Hij stak de sleutel in de deur, en viel bijna over Eva heen. Ze zat op de grond en had een doosje vast. Ze zat onder de jassen. Het leek net alsof de jassen nu hoeden waren geworden. Het stond haar in ieder geval goed. Ze keek blij en zenuwachtig tegelijk. ‘Dag schat,’ was het enige wat hij kon verzinnen. ‘Hallo, lekker ding, ik zit gezellig in de gang op je te wachten. Ik ben overtijd en heb een test bij de drogist gekocht. In dit doosje zit weer een dingetje en daar moet ik overheen plassen,’ vertelde Eva bibberend. Ruben gaf zijn hand aan Eva. Ze stond op en zag er moe uit. Haar zachtgrijze slobberkousen waar ze altijd mee door het appartement gleed, een grijsachtige soort van legging en een lange rode trui met diepe V-hals. Een gebreide trui met iets van kabels maar dan gewoon van katoen, zo uit het rek van de H&M. Hij opende de deur van de badkamer en struikelde bijna over het badmatje. Ze plaste in een bekertje en stopte het staafje in haar plas. Dit ging weer in een houdertje en er ging een dopje op. Het was net alsof Eva dit vaker had gedaan. Ze vertelde snel dat de oude modelletjes werkten met streepjes en plusjes versus minnetjes. Ruben volgde het totaal niet. ‘Dit is het nieuwe model en daar komt binnen dertig seconden te staan: zwanger of niet zwanger.’ Eén woord is het verschil tussen hoop en teleurstelling. Wilde hij eigenlijk wel kinderen? Hij schrok van deze gedachte. Hoe zou zijn leven eruit gaan zien?

About the author

Patrick van Gelder (1972) is getrouwd en heeft twee zonen, Cas en Job. Als media- en internetondernemer vloog hij de hele wereld over, leerde vele mensen en verschillende culturen kennen. Tegenwoordig is hij actief als schrijver en belegger. Hij schreef al eerder verhalen en gedichten. Belminuten en hardloopschoenen is zijn debuutroman. In deze ontwikkelingsroman zal menig lezer zich kunnen identificeren met wat een ieder meemaakt op zijn wonderlijke reis door het leven.

Je kunt Patrick vinden op www.patrickvangelder.nl

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Belminuten en hardloopschoenen

Author:

Patrick van Gelder

Category:

Novels

Number of pages:

226

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-05-2021

ISBN:

978-94-643-1455-7 / 9789464314557

Price:

€ 21,50

Language

Dutch