Ex Memoriam

Stijn Van Hoecke

Category: Novels
  • (3)

€ 25,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anton Meuleman worstelt met zijn introverte natuur en een gespannen gevoel in het leven. Relaties verlopen moeizaam en zijn carrière valt in duigen in een veel te snel tempo dan goed is voor zijn zelfvertrouwen. Het gevoel dat zijn leven hem niet bevalt, omknelt hem sterker dan hij verdragen kan. Wanneer ook therapie geen soelaas brengt, kiest hij voor een radicale uitweg. Wat overblijft is een onomkeerbare beslissing die Anton in al zijn waardigheid uitdaagt.

Ex Memoriam gaat over introversie en de moeizame zoektocht naar werk, liefde en geluk in een extraverte wereld, over creatieve psychologen, wilde weldoeners en het belang van waardig omgaan met de kaarten die je krijgt toebedeeld.

From the book

Hoogtepunt van de voormiddag was de live getuigenis van Helene Beesly, die in detail beschreef hoe ze op de bewuste avond in augustus in elkaar was geslagen door de man van wie ze hield. Voeg als je kan een traantje toe, had Anton gezegd, en Helene kon het. Snikkend ge-tuigde ze over jarenlang misbruik en psychologische treitering. Dat ze minder make-up droeg en voor een rok had gekozen die tot onder haar knieën kwam, was eveneens een tip van Anton. Vanuit een ooghoek zag hij een lading stoom van een middelgrote locomotief uit McQuaids oren ontsnappen. ‘Helene,’ gromde McQuaid luid en hij sloeg met zijn vuist op de tafel waaraan hij zat. Net op tijd bewust van zijn blunder hield hij in, zodat de slag op het tafelblad eerder als een nijdig aaitje weerklonk. Maar de rechter en de toehoorders hadden het opgemerkt. Een white trash-ramptoerist hield zelfs even een hand voor zijn gapen-de mond. Het kwaad was geschied. Rechter Nylandt keek de Texaan streng aan. Zonder veel woorden te gebruiken beval hij the kid om zijn cliënt onder controle te houden. Anton kon nog net een fijn glimlachje onderdrukken. De 1-0 was een feit.

About the author

Merelbekenaar Stijn Van Hoecke spendeerde als kind dagelijks uren aan het verzinnen en tekenen van zijn eigen stripverhalen. Dat de tijd zijn verbeelding en liefde voor een sterk verhaal niet heeft uitgegomd, bewijst Ex Memoriam, zijn debuutroman.

Reviews

2021-05-01 16:40:06 | By: Vermeulen | Rating:
Zeer mooi boek, heel vlot geschreven

2021-04-30 12:45:47 | By: Willems M.A. | Rating:
Prachtig boek !
De karakters zijn mooi uitgewerkt. Het verhaal is bijzonder met onverwachte wendingen.
Het boek boeit tot de laatste bladzijde mede door de opgebouwde spanning. Mooie schrijfstijl en origineel concept.
Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, zo benieuwd naar de afloop !
Een aanrader !
Ik kijk al uit naar het volgend boek van deze schrijver.

2021-04-30 15:33:28 | By: Ingrid | Rating:
Leest vlot, is spannend en verrassend. Ik kijk uit naar zijn 2de boek. Echt de moeite waard om te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ex Memoriam

Author:

Stijn Van Hoecke

Category:

Novels

Number of pages:

422

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-04-2021

ISBN:

978-94-643-1251-5 / 9789464312515

Price:

€ 25,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)