Cover voorkant
Mijn reptielenbrein - Bespiegelingen vanonder een steen
Mijn reptielenbrein - Bespiegelingen vanonder een steen

Mijn reptielenbrein - Bespiegelingen vanonder een steen

Jos Verdonk

Category:

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is een anti-zelfhulpboek om te overleven en dat de lezer vermaakt, raakt en stuurt, doch wel met een kluitje in het riet. Mijn reptielenbrein bevat 99 verhalen over sociale ongemakken en talige struikelpartijen, maar je kunt het desgewenst ook lezen als een roman over deze tijd en de situatie waarin we verkeren. Een relaas dat serieus is, maar niet ernstig. 

From the book

Van alle dingen en hoedanigheden in mijn huis die ooit niet stijf werden stond de slagroom van de Marqt-met-een-Q in no time en met stip op één, al klopte ik me de ziel en zaligheid en suf. Pas na zo’n stief kwartiertje naarstig kloppen en vloeken was er een halfslachtig stijve substantie ontstaan die met een beetje fantasie en goede wil voor slagroom kon doorgaan.

Uit: ’Slagroom’

Als je ergens komt te wonen duurt het soms heel lang voor je als het ware daar landt. Meestal is dat als je buren je beginnen te groeten en je voorheen onbekende gezichten gaat herkennen op straat. Dan ben je eindelijk thuis.

Uit: ‘Drie dozen’

Eerst corona en straks de camping. Ik weet eigenlijk niet wat ik erger vind. Misschien lig ik toch liever op de ic dan in een tent. Op de ic word je tenminste in een kunstmatige coma gehouden, iets waar je op de camping alleen maar naar verlangt. Op de camping, met alleen maar blanke soortgenoten van je eigen ras en eigen ‘middelbare leeftijd’. Hoe fijn is dat. Dat is helemaal niet fijn. Dat is ronduit verschrikkelijk.

Uit: ‘De camping’

Van alle rijen voor winkels zijn die van de Action het langst. Wat zegt dat over ons?

Uit: ‘De Action’

Ik Durf Het Bijna Niet Te Zeggen Maar en ik schaam en geneer me er kapot voor en ik zou het er liever helemaal niet over hebben doch dat is dan ook weer zo laf en goedkoop maar ik kan dus heel erg vaak geen kindveilige verpakkingen openmaken. Zeg maar gerust meestal.

Uit: ‘Kindveilig’

In plaats van altijd maar etiketjes of stickers op mensen te plakken zouden we die plakplaatjes ook van elkaar kunnen losweken of afpeuteren en vervolgens verfrommelen. Of er vliegtuigjes van vouwen. Of kraanvogels, maar daarvoor dien je wel enigszins bedreven zijn in de edele kunst van de origami.

Uit: ‘Bruin’


Tot slot nog twee gratis tips.
Tip 1. Zeg als een goede vriendin, collega of kennis er zich over beklaagt dat ze geen kindje heeft niet: ‘Waarom neem je geen hondje?’
Tip 2. Neem een hondje.

Uit: ‘Neem een hondje’

About the author

Jos Verdonk (Alkmaar, 1967) studeerde Nederlands aan de Vrije Universiteit, is schrijver en journalist en woont in Amsterdam Oost.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn reptielenbrein - Bespiegelingen vanonder een steen

Author:

Jos Verdonk

Category:

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-06-2021

ISBN:

978-94-643-1528-8 / 9789464315288

Price:

€ 21,99

Language

Dutch