Cover voorkant
Floor rijmt lekker door - Ook tijdens de lockdown
Floor rijmt lekker door - Ook tijdens de lockdown

Floor rijmt lekker door - Ook tijdens de lockdown

Florieke Kruitwagen

Category: Poems

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Humor en zelfspot maken volgens Florieke (oftewel Floor) elke situatie beter. Sinds haar kinderjaren staat zij op met rijmende regels en soms hele gedichten in haar hoofd. Floor rijmt lekker door is het tweede deel van haar rijmende dagboek. Op een ongefilterde manier rijmt zij zich een weg door haar chaotische leventje. Ook tijdens de lockdown. Misschien herken jij de situatie(s) waarover zij schrijft?

From the book

Donderdagochtend schrok ik wakker van een hels kabaal; Zo nu en dan zetten de kinderen stiekem beneden de tv echt knetterhard, maar dit was abnormaal. In opperste staat van paraatheid schoot ik de trap af, om beneden te gaan kijken waardoor de geluidsoverlast onder mijn slaapkamer in godsnaam veroorzaakt werd; Tot mijn grote verbazing zag ik mijn kleuter, in zijn onderbroek, met kniehoge laarzen, van links naar rechts door de woonkamer rennen, waarbij hij meer decibellen produceerde dan menig concert. Op de flink gehakte laarzen bewoog mijn kleuter zich in een flinke draf, beter dan zijn moeder in looppas ooit had gedaan; Van de lang geleden in een opwelling gekochte laarzen was de rechtmatige eigenaresse zelfs glad vergeten het bestaan. De rondrennende zesjarige had plezier voor tien en hij was totaal niet onder de indruk toen zijn moeder, enigszins verhit, de woonkamer binnentrad; Nadat zijn moeder ook behoorlijk wat decibellen had moeten produceren om zijn aandacht te trekken, en aan haar kind vroeg wat hij in hemelsnaam aan het doen was, antwoordde hij lachend: “Ik ben de gelaarsde kat.” Mijn kleuter was blijkbaar vroeg wakker geworden en vervolgens op zolder tussen mijn kledingrekken op jacht gegaan; Tijdens zijn rooftocht had hij ergens in een hoekje, ver weggestopt, de oude laarzen gevonden, die hij enthousiast meteen had aangedaan. Na zijn huiskameroptreden ging mijn kind met tegenzin, zonder de laarzen, naar school en bij thuiskomst waren de laarzen op miraculeuze wijze verdwenen; Bij de constatering daarvan, zag ik enorme teleurstelling op het gezicht van mijn zoontje, omdat hij graag weer de gelaarsde kat wilde zijn, met van die hoge benen.

About the author

Florieke Kruitwagen-Frederiks (1980) is mama van twee jongens en getrouwd. Florieke is haar echte naam, maar bijna iedereen noemt haar Floor of Flo. Toen Florieke een jaar of zeven was besloot ze later schrijfster te worden. In eerste instantie verliep haar leven totaal anders, maar op latere leeftijd heeft zij alsnog de daad bij het woord gevoegd. Rijmend schrijven vindt zij ontzettend leuk om te doen. Haar debuut gedichtenbundel verscheen in februari 2020 waarmee een langgekoesterde droom uit kwam. Het vervolgens uitbrengen van het tweede deel van haar rijmende dagboek is een nieuw avontuur voor de schrijfster.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Floor rijmt lekker door - Ook tijdens de lockdown

Author:

Florieke Kruitwagen

Category:

Poems

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-05-2021

ISBN:

978-94-643-1427-4 / 9789464314274

Price:

€ 17,99

Language

Dutch