TUSSEN 2 DIMENSIES

Helga Kairies-Hofstra

Category:

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De elfjarige Lena komt op mysterieuze wijze in een andere tijd terecht. Hier ontmoet ze sprekende robots, dieren en kinderen die een atoomoorlog overleefd hebben. Als Lena begrijpt dat ze nooit meer naar huis kan, slaat ze op de vlucht. Onderweg ontmoet ze de zwaargewonde John. Van hem hoort ze van de gruwelijke situatie buiten het kamp en hoe hij dit heeft overleefd. Lena wil met John terug naar haar tijdperk om de aarde te behoeden voor het inferno. Als ze eindelijk ontdekt hoe ze weer thuis kan komen, kan niets haar meer tegenhouden.

From the book

Ze heet Lena, is elf jaar en zit nog op de basisschool. Haar lievelingsvak is geschiedenis. Ze is nogal klein en dun, maar ze kan behoorlijk snel lopen. Haar blonde haar is kort geknipt en ze draagt een bril. Ze heeft geen broers of zusters. Lena woont in een wit huisje, omgeven door hoge dennen, eenzaam aan de bosrand, in de buurt van een klein dorpje op de Veluwe. Haar moeder is “juf” op de basisschool en haar vader boswachter. Zij wil later journaliste worden. Ze luistert graag naar muziek en speelt bovendien accordeon. Ze heeft veel vriendinnen, maar meestal speelt ze met Anja en Silke. Na schooltijd, als het huiswerk gedaan is, treffen ze elkaar. Het liefst lopen ze door het bos, ze kennen bijna iedere boom en struik. Op een dag ontdekken ze in het bos iets merkwaardigs en van pure angst lopen ze weg. Omdat het nogal laat is, willen ze er de volgende dag weer naar toe. Maar Lena kan niet zo lang wachten en precies daar begint haar avontuur. Het is een dramatisch verhaal in een andere wereld, maar het laat ook zien, hoe je door liefde en vertrouwen je angst overwinnen kunt om uiteindelijk weer de weg naar huis te vinden.

About the author

Helga Kairies-Hofstra, in Westfalen geboren, groeide in Nederland op en bezocht in Witmarsum de lagere school en de ULO. Met zestien verhuisde de familie naar Duitsland en daar heeft ze vele jaren als kantoorbediende gewerkt. Ze schrijft gedichten, fictie, fantasy- en korte verhalen en kreeg in 2007 het eindcertificaat voor de succesvolle deelname aan de cursus kinderen- en jeugdboekschrijfster bij ILS in Hamburg. Ze is getrouwd, heeft kinderen en kleinkinderen en geniet nu van haar pensioen in het mooie Friesland.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

TUSSEN 2 DIMENSIES

Author:

Helga Kairies-Hofstra

Category:

Number of pages:

110

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-03-2021

ISBN:

978-94-640-3946-7 / 9789464039467

Price:

€ 17,50

Language

Dutch