Cover voorkant
Scherpschutter - Jacht
Scherpschutter - Jacht

Scherpschutter - Jacht

Maarten Bart de Jonge

Category: Thrillers
  • (1)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Noodgedwongen start Jack McCartney vanuit het Colombiaans oerwoud met zijn werkzaamheden voor één van de machtigste kartels in Zuid- Amerika. Dankzij de uitzonderlijke talenten van de Ier blijkt hij al snel van grote waarde voor de organisatie. Vanuit de plicht om over de veiligheid van zijn gezin te waken, raakt hij verwikkeld in een levensgevaarlijke jacht op twee fronten. Aan de ene kant op de tegenstanders van het kartel en aan de andere kant op die van hemzelf. Zijn oorspronkelijke dubbelleven wordt alleen maar ingewikkelder en moeilijker om verborgen te houden.

From the book

‘Benzine? Wat ga je daarmee doen?’

‘Ik vraag het nog één keer, waar zijn de benzinevaten?’

Terwijl hij zijn vraag voor de tweede keer stelde, zette hij zijn voet weer op de wond van de man. Deze keer zette hij meer kracht. In de ogen van zijn tegenstander was de pijn te zien, maar het antwoord bleef uit. Jack verschoof zijn pistool wat naar links, haalde de trekker over en keek toe hoe de kogel de schouder van de man doorboorde. Vervolgens duwde hij de loop van zijn wapen in de wond.

‘Stop!’ Schreeuwde de man. ‘Stop! Alsjeblieft. Op het bovendek liggen drie jerrycans benzine. Ze staan onder de bank.’

Zonder iets te zeggen liep Jack naar de trap halverwege de kajuit en klom de vijf treden omhoog. Achter het stuurwiel zag hij de bank. Hij tilde het zitgedeelte op en zag waarnaar hij op zoek was. In de ruimte onder de bank stonden inderdaad drie grote jerrycans op een rij. Snel pakte hij alle drie en zette ze neer naast de bank. Hij draaide een van de doppen open en begon de benzine over het bovendek te gieten. Volgens liep hij met de twee andere naar de trap en nam ze een voor een mee de trap af. Drie minuten later was ook het gehele voor- en achterdek van de catamaran overgoten met benzine. Jack stond weer voor zijn nog levende tegenstander. De man keek hem aan. De geur van benzine had de lucht inmiddels gevuld. De wanhoop was te lezen in de ogen van zijn tegenstander. Hij voelde medelijden voor hem, hij deed ook maar wat hij moest doen. Toch aarzelde Jack niet. Hoe wreed het ook was, er mochten geen getuigen overblijven die zouden kunnen navertellen wat hier vanavond was gebeurd. Jack haalde zijn wapen tevoorschijn.

‘Ik kan het nu afmaken of ik loop weg en laat de vlammen het werk doen, kies maar.’

About the author

Maarten Bart de Jonge is geboren in 1984 en woont met zijn vrouw en zoon in Leiden. De schrijver heeft naast zijn werk zijn derde boek afgerond. Met een voorliefde voor thrillers weet Maarten de lezer mee te nemen in spannende avonturen. Het vele lezen leidde zes jaar geleden tot de wens om de eigen creativiteit te vertalen in verhalen. Het leukste aan schrijven en lezen is om, als is het voor even, de haast van het gewone leven los te laten.

Reviews

2021-11-08 21:43:24 | By: Lia Koolhaas | Rating:
Een spannend boek met een verrassend einde. Een boek dat je in één keer uitleest.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Scherpschutter - Jacht

Author:

Maarten Bart de Jonge

Category:

Thrillers

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1335-2 / 9789464313352

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)