Groep 8 bijzonder en raar jaar

Marije Boerboom-Oosterman

Category: Children books
  • (8)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Groep 8 bijzonder en raar jaar. De kinderen genieten van hun laatste jaar op de basisschool. Ze zijn nu de oudsten van school. Ze krijgen in januari hun schooladvies. Er wordt van alles georganiseerd. Deze klas verzint de leukste en gekste dingen. De excursie naar Amsterdam laat een diepe indruk achter bij de klas. Maar wat doet een heks-achtige oma steeds bij school? Kiki en Jackie vinden haar maar eng! Dan gebeurt er iets heel raars. Door het coronavirus, op de wereld, mogen de kinderen niet meer naar school. Iedereen moet thuis blijven. Ze krijgen online les. Dit is nog nooit gebeurd. Groep 8 maakt zich zorgen. Hoe moet dit nu? Gaat kamp, musical en hét eindfeest nog wel door?

From the book

De telefoon van Kiki gaat. Ze kijkt wie het is. Jackie, ze wil facetimen.
‘Hai, wat ben je aan het doen?’ vraagt Kiki.
‘Ik ben naar de foto’s van vandaag aan het kijken’, antwoordt Jackie.
‘Hoe leuk zijn ze, hè! Dit was echt de coolste, leukste dag ooit op school’, zegt Kiki enthousiast.
‘Ja, vond ik ook! Maar ik wil dat je even kijkt naar de groepsfoto bij de boom. Waar wij de boog vasthouden. Waar we met de klas, juf en Sander opstaan’, zegt Jackie.
‘Oké, wacht, ik ga zoeken in de app. Ik ben even uit beeld dus, hè?’ Kiki zoekt naar de foto op haar telefoon.
‘Heb je ‘m?’ vraagt Jackie.
‘Ja, ik heb ‘m!’ antwoordt Kiki.
‘Oké, kijk goed naar de achtergrond van de foto’, zegt Jackie.
‘Zie je wat ik bedoel? Die heks-oma staat erop!’
‘Huh, woont zij in de buurt van de school of zo?’ zegt Kiki.
‘Ik weet het niet, maar ik begin het steeds vreemder te vinden, hoor! Waarom is ze altijd in de buurt als wij er zijn? We moeten erachter zien te komen wie zij is’, zegt Jackie.
‘Ja, duh, maar hoe doen we dat dan?’ antwoordt Kiki.
‘Dat weet ik nog niet, maar ik ga erover nadenken, doe jij dat ook?’
‘Okki, doe ik’, fluistert Kiki. ‘O, sjips, ik hoor mijn moeder de trap opkomen en ik moest al slapen, ik ga hangen, doei.’
‘Hihi, slaap lekker!’ zegt Jackie.
Jackie slaapt heel erg onrustig, die nacht. Zou het komen door de drukke dag of door het peinzen over wie die heks-oma nou toch is?

About the author

Marije Boerboom-Oosterman (1971) komt uit Blaricum, waar ze samen met haar man, 3 kinderen en hond woont. Ze is jarenlang klassenmoeder bij haar kinderen op de basisschool geweest. Een unieke tijd, waar ze enorm van heeft genoten. Ze is dol op organiseren, niets is te gek en ze is overal voor in. Omdat het laatste jaar van haar dochter op de basisschool zó bijzonder en raar was, vond ze dat dit vastgelegd moest worden. Zij behandelt in haar boek dé hoogtepunten van het laatste schooljaar. Ze laat ook ruimte voor zwaardere thematiek. Daarbij geeft ze een les mee om elkaar niet zo maar te beoordelen en goed te zijn voor andere mensen. Het boek heeft ze met heel veel plezier geschreven.

Reviews

2021-07-13 16:37:15 | By: Debbie
Het boek leest makkelijk weg. Binnen twee dagen uit. Het verhaal van de bruiloft vond ik een geweldig verhaal. Leuk opgeschreven.

2021-06-27 15:23:13 | By: Suus | Rating:
Wat een geweldig boek. Zo herkenbaar en helemaal van deze tijd...

2021-06-26 09:24:24 | By: Lideweij | Rating:
Herkenbaar verhaal en zo leuk opgeschreven! Want ja, het was inderdaad een bijzonder en raar jaar. Kinderen tussen de 10-13 jaar lezen dit zo uit, helemaal hun wereld. Aanrader!

2021-06-26 10:04:21 | By: Gerry Boerboom | Rating:
Wat een ontzettend vrolijk geschreven verhaal, fantastisch! Zo’n leuke activiteiten zijn er georganiseerd en wat een enthousiasme van de kinderen! Zo leuk maar ook heel goed dat er serieuze onderwerpen worden behandeld zoals de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog want dat mag nooit vergeten worden. Al met al een prachtig boek.

2021-06-25 13:15:57 | By: Annette
Heel leuk geschreven door Marije over het laatste jaar op de basisschool. En inderdaad een bijzonder en raar jaar door Corona. Ondanks dat veel dingen niet doorgaan en er online les wordt gegeven, beleven de kinderen toch nog gelukkig veel leuke dingen. Ook komt dementie ter sprake en dat we niet te snel moeten oordelen over elkaar. Dus ook nog is leerzaam! Leuke illustraties ook. Kan niet wachten op een nieuw boek van Marije! Super leuk voor zowel jong als oud

2021-06-24 17:07:08 | By: Alexandra | Rating:
Zo’n heerlijk en herkenbaar boek. Leest lekker, heel grappig, zeker leuk voor kinderen tussen de 10-13 jaar. Aanrader!!

2021-06-18 22:25:47 | By: Annemieke van Kappel | Rating:
Wat een fantastisch verhaal en heel herkenbaar van de tijd dat mijn kinderen in groep 8 zaten. Dat was ook zo’n geweldige klas. Boek in een keer uitgelezen. Dit omdat het verhaal goed is en het leest heel gemakkelijk weg. Top gedaan!!
Ben benieuwd naar een volgend boek!

2021-06-15 08:04:41 | By: Servi Kruis-Alting | Rating:
Wat een sprankelende herbeleving van groep acht. Vergezeld door kleurrijke illustraties en met een spannend accent zeker een aanrader voor kinderen, ouders en grootouders om voor te lezen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Groep 8 bijzonder en raar jaar

Author:

Marije Boerboom-Oosterman

Category:

Children books

Number of pages:

170

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-06-2021

ISBN:

978-94-643-1488-5 / 9789464314885

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (8)