Danni Dromer

Froukje Planken

Category: Children books

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Danni is een beetje onhandig en heeft het gevoel dat ze er niet echt bij hoort. Ze houdt niet van drukte, zelfs niet van feestjes, en het liefst zit ze alleen in haar kamer te tekenen.
Danni’s gedachten dwalen vaak af.
In haar dagdromen laat ze zich meevoeren naar een fleurige, kleurrijke wereld vol guitige schepsels. Maar net als in de werkelijkheid gaan ook hier dingen mis. Een klein beetje onbegrip zorgt al voor grote moeilijkheden.
Anders dan in het echte leven gaat Danni het avontuur aan en helpt ze de schepsels bij het oplossen van hun probleem. Danni maakt van alles mee op school en in de echte wereld, maar de mooiste momenten beleeft ze in haar dromen. Danni is een dromer.

From the book

“Danni? Geef jij het antwoord maar. Kijk naar het bord en los het probleem op.” Alleen de laatste woorden van de juf dringen tot mij door en ik flap eruit: “Wat voor probleem heeft u dan?” Het is eruit voor ik er erg in heb.
Meteen na mijn opmerking hoor ik achter mij Sander in schaterlachen uitbarsten.
“Sander, ik waarschuw je niet meer hè! En Bram, jij als de wiedeweerga terug op je plek!” Als de juf boos wordt en haar stem verheft dan spreekt ze met een hogere toon, tegen het schelle aan. Het is een vervelend geluid, maar het haalt me wel abrupt uit mijn gedachten en terug in de realiteit.
Ik kijk op van mijn schrift en zie dat de klas rumoeriger en rumoeriger wordt en de juf bozer en bozer. De juf vindt mijn opmerking duidelijk niet leuk. De onrust in de klas is erdoor aangewakkerd. Sander komt niet meer bij en door het gejoel heen hoor ik stoelen schuiven en Jill en Julia giebelen.

About the author

Froukje Planken (1979) woont met haar man en twee dochters in Breda. In de tien jaar dat zij als psycholoog werkzaam was in de autisme hulpverlening heeft ze veel gesprekken gehad met kinderen zoals Danni, kinderen die de wereld anders begrijpen en het liefst vluchten in hun hobby’s en fantasie. Tijdens het schrijven van dit boek heeft Froukje geput uit voorbeelden en ervaringen van deze kinderen en hun ouders. Ze heeft geprobeerd de belevingswereld van een meisje dat zich anders voelt te verwerken in het verhaal, op een luchtige, fantasierijke en avontuurlijke manier.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Danni Dromer

Author:

Froukje Planken

Category:

Children books

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-04-2021

ISBN:

978-94-643-1274-4 / 9789464312744

Price:

€ 20,50

Language

Dutch