Cover voorkant
Bijbelstudies - op basis van een literair-orthodox Joodse benadering van de Bijbel
Bijbelstudies - op basis van een literair-orthodox Joodse benadering van de Bijbel

Bijbelstudies - op basis van een literair-orthodox Joodse benadering van de Bijbel

Bas Krins

Category: Religion

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Bijbel lezen zoals een Joodse rabbijn die leest. Met aandacht voor de Hebreeuwse taal, de structuur van de tekst, en verbanden tussen verschillende geschiedenissen uit het Oude Testament. Er gaat een wereld open aan inzichten die we als christenen zonder Hebreeuwse achtergrond gewoonlijk missen. Verschillende teksten in het Nieuwe Testament krijgen eveneens meer diepgang als we vanuit dit perspectief de tekst bestuderen. Dat is wat dit boek laat zien in negentien Bijbelstudies.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Veel teksten van het Oude Testament roepen vragen op. Ze zijn duidelijk geschreven binnen een andere cultuur dan de onze. Het valt op dat Joodse geleerden veel meer gevoel hebben voor de taal van de Tenach, het Oude Testament, dan wij. Zij begrijpen die taal beter dan ons, en hebben meer oog voor de details en de structuur van het Bijbelse Hebreeuws. Ook weten ze heel goed relaties te leggen tussen verschillende geschiedenissen in het Oude Testament. Relaties die ons vaak ontgaan.
Ik heb jarenlang digitaal lessen gevolgd bij hedendaagse literair-orthodoxe Joodse hoogleraren1 . Dat zijn hoogleraren die veel aandacht hebben voor de taal en de structuur van de Bijbelse tekst. Vanuit de overtuiging dat het bijdraagt aan het begrijpen van de betekenis van de tekst. Daar heb ik veel van geleerd, en een deel daarvan is terug te vinden in dit boek in de vorm van een achttal Bijbelstudies.

About the author

Bas Krins heeft een academische studie theologie afgerond aan de Rijksuniversiteit te Utrecht (MA in 1985). In toenemende mate heeft hij zich gespecialiseerd in het onderzoek naar de wijze waarop in het Nieuwe Testament het Oude Testament wordt geciteerd, en hoe zich dat verhoudt tot de Joodse exegese van het Oude Testament. De laatste jaren heeft hij bovendien colleges gevolgd van joods-orthodoxe hoogleraren om meer kennis te krijgen van de Rabbijnse exegese.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bijbelstudies - op basis van een literair-orthodox Joodse benadering van de Bijbel

Author:

Bas Krins

Category:

Religion

Number of pages:

152

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-04-2021

ISBN:

978-94-643-1258-4 / 9789464312584

Price:

€ 20,50

Language

Dutch