Cover voorkant
Luchtige reisverhalen - Belevenissen in Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam
Luchtige reisverhalen - Belevenissen in Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam

Luchtige reisverhalen - Belevenissen in Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam

Gerard van Wees

Category: Travel

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De trouwe lezer zal vast geschrokken zijn van de titel van dit boek. Luchtig? Sinds wanneer zijn Gerards reisverhalen niet meer nutteloos? Vindt hij zijn krabbels ineens zinvol? Loopt zijn kale bolletje ineens vol van eigendunk? Wees gerust, de beschrijving van zijn reizen naar Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam zijn minstens zo nutteloos als alle voorgaande reisverhalen. Maar ‘Nog
weer meer nutteloze reisverhalen’ is zo kaftvullend en het schrikt waarschijnlijk net die ene potentiële koper af. Bovendien is Gerard met ingang van zijn vorige boek (‘Zin in een zinloos leven’) een enorme positivo geworden. Vanaf nu zijn zijn reisverhalen dus ‘luchtig’!

From the book

Het waait erg hard en dat betekent onheilspellend nieuws: de kabelbaan is gesloten. En dus moet ik te voet van de berg af. Op twee bibberende benen die te pas en te onpas in de kramp schieten. Terwijl het hard waait. En best koud is. Niet leuk. Wel noodzakelijk. Op de heenweg hebben we bewust een omweg genomen omdat dat mooie uitzichten opleverde (de zogenaamde Skeleton Gorge-route ofwel de Smuts Track), maar terug nemen we de Platteklip Gorge. Dat is de kortste route, maar dat betekent dus wel dat we vrijwel recht van de berg afdalen. En dat betekent kloterige rotspaadjes waar elke stap opperste concentratie vereist: stok stevig plaatsen (ik vond het aanvankelijk een wat sullig hulpmiddel, maar op de terugweg heb ik hem hard nodig om niet van de bergflanken te kukelen), goed zoeken naar de egaalste plek om mijn eerste voet neer te zetten, kiezen welk been deze nieuwe stap het best aankan (soms moet ik een been met mijn arm over een rots heen tillen omdat dat been zelf al op standje kramp staat), diep ademhalen, de geplande stap daadwerkelijk zetten, het tweede been bijtrekken en uiteindelijk een hernieuwd evenwicht zien te vinden. En dat een paar duizend keer.

About the author

Gerard van Wees is met ‘Luchtige reisverhalen’ toe aan zijn tiende boek. Daar is hij zelf best van onder de indruk, maar de rest van de wereld nog niet. Toch heeft hij een gevarieerd oeuvre op zijn naam staan: drie autobiografische pareltjes, twee jaarboeken met verbazingwekkende nieuwsfeiten, een boek met messcherpe columns en vier boeken met nutteloze maar lachspierversterkende reisverhalen.
En daar zal het niet bij blijven. Op naar de twintig!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Luchtige reisverhalen - Belevenissen in Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam

Author:

Gerard van Wees

Category:

Travel

Number of pages:

296

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-04-2021

ISBN:

978-94-643-1269-0 / 9789464312690

Price:

€ 23,50

Language

Dutch