Cover voorkant
Het is niet anders - Een afscheid vol leugens
Het is niet anders - Een afscheid vol leugens

Het is niet anders - Een afscheid vol leugens

Jennifer Six

Category: Biographies
  • (2)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De in Spanje wonende Jennifer wordt opgeschrikt door het bericht van haar familie in Nederland dat haar moeder ernstig ziek is en nog maar een paar dagen te leven heeft. Hals over kop vertrekt Jennifer, ondanks de coronatijd, met het vliegtuig naar Nederland. Er is geen tijd te verliezen want euthanasie is aangevraagd, maar eenmaal in Nederland ontdekt Jennifer dat een aantal dingen niet kloppen. De leugens en manipulatie die volgen in de vijf dagen die Jennifer doorbrengt in Nederland halen verzwegen familiegeheimen uit haar jeugd naar boven. Is het te laat om nu nog de waarheid te vertellen? Lukt het Jennifer en de andere kinderen om een waardig afscheid te nemen van hun moeder?

From the book

Daar zit je dan op het vliegveld, leeg en bijna verlaten in deze coronatijd. Het is niet echt het moment om een vliegreis te willen maken. Maar er zijn natuurlijk redenen waarom je toch gaat. Zoals een stervende moeder waar je afscheid van wilt nemen.
Je moeder, je hebt er maar één, en hoewel zij niet de ideale moeder is geweest, komt het toch hard aan. Je moeder is ziek, er is niets meer aan te doen, de euthanasie is aangevraagd.
Als je al vijfendertig jaar in Spanje woont, weet je dat het kan gebeuren dat je wordt gebeld omdat iemand van de familie in Nederland ernstig ziek is of erger. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans dat dit moment aanbreekt. En hoe je ook probeert om je op het slechte nieuws voor te bereiden, het is en blijft een schok.
Dat telefoontje gooit je leven overhoop. Je leven, je jeugd, alles schiet in gedachten aan je voorbij, de pijn giert door je lijf en de tranen komen in stromen.
‘Mama gaat dood, oh nee, niet nu, nog niet, ik wil nog niet zonder mijn moeder verder gaan. Wacht op me! Ik kom eraan!’
Ik stuur haar een appje zonder te weten of die nog op tijd aankomt. ‘Mam ik hou van je...’

About the author

Jennifer Six is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij woont en werkt sinds 1985 in Spanje waar ze dit waargebeurde verhaal schreef. Dit verhaal speelt zich voornamelijk in Nederland af en Jennifer is zelf de hoofdpersoon.

Reviews

2021-06-19 17:45:59 | By: Romy | Rating:
Het is een meeslepend boek dat goed opgebouwd is en het tot het eind spannend houdt. Daarnaast vind ik het onderwerp heel erg belangrijk, er moet vaker geschreven worden over dit soort situaties in families. Het komt vaak voor en narcisten zijn zo ontzettend gevaarlijk. Dit boek brengt dat ook aan het licht. Het is het eerste boek van Jennifer Six en het is een erg goed verhaal. Zeker een aanrader, ik heb het in 1,5 avond uitgelezen!

2021-06-14 07:15:15 | By: Tony | Rating:
Heel mooi en goed geschreven. Je leest het in één ruk uit. Aangrijpend verhaal.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het is niet anders - Een afscheid vol leugens

Author:

Jennifer Six

Category:

Biographies

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-04-2021

ISBN:

978-94-643-1346-8 / 9789464313468

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)