De nomade

J. Lemoine

Category: Novels
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De nomade is een literaire roman over de grillen van de radeloosheid, verstikkende vooroordelen en geluk dat onmogelijk stand kan houden. 

Op het ogenblik dat haar vader het leven verliet en haar moeder de waanzin binnenliet, zat er voor Julie niets anders op dan een baan aan te nemen in het naburige dorp Lepotins. Het dorp is omgeven door heuvels en bossen die stevige windvlagen buiten houden, maar er tegelijk voor zorgen dat de inwoners sudderen in hun vastgeroeste levens en principes. Julie tracht het hoofd helder te houden, terwijl de last op haar schouders steeds zwaarder wordt.

From the book

De hal is leeg. Hoge tonen van opgewonden verwelkomingen zijn opgelost in de zwaarte van de stilte. Julie zucht. Alles wat er zich het afgelopen uur heeft afgespeeld, valt samen in dit ene moment: het verleden dat zich niet meer laat terugvinden, het wazige heden dat als een metershoog doolhof boven haar uit torent en de dominant afwezige toekomst. De hoorn van de telefoon beeft in haar hand. Het snoer schudt fanatiek mee. Julie staart naar zichzelf, ze heeft geen keus. De telefoon bevindt zich op de consoletafel voor de spiegel en dat is wat spiegels nu eenmaal doen: je genadeloos toewerpen wat er voor hen staat. In dit geval zijn dat haren die om haar hoofd hangen als een uitgeleefde zwabber, kleurloze wangen en ogen waaronder het voorbije uur zware remsporen trok. Beneden: een uitgezakte jeans en verkreukt schort met vegen van andermans vuil. Haar 28 levensjaren lijken zich te hebben verdubbeld in slechts enkele luttele minuten. Elk greintje jeugdigheid is uitgewrongen en opgesopt. Verdwenen in de onderaardse gangen van de riolering. Julie herkent zichzelf niet meer. Ze trekt haar lippen strak en plooit ze in een lach.

About the author

In februari 2021 schreef en illustreerde Joke Lemoine het prentenboek ‘Door mijn ogen’. Inspiratie voor verhalen vindt ze in de sporen die mensen nalaten, en in hetgeen dat aan het oog wil ontsnappen. ‘De nomade’ is haar eerste literaire roman.

Reviews

2021-12-05 18:51:39 | By: Wilfried | Rating:
Ik heb genoten, niet alleen van het verhaal, maar ook van de mooie woordconstructies en metaforen. Eerlijk, ik vond het geen gemakkelijk verhaal, het daagt u uit om linken en verbanden te leggen. Het verwacht van u als lezer dat je meewerkt aan het verhaal. Daarom ga ik, als het afgekoeld is, het nog eens lezen want ik heb het gevoel dat ik niet alles door had. Heerlijk.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De nomade

Author:

J. Lemoine

Category:

Novels

Number of pages:

116

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-06-2021

ISBN:

978-94-643-1517-2 / 9789464315172

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)