Met een glimlach en vertrouwen een band opbouwen

Huig den Boer

Category: Health
  • (1)

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met een glimlach op zijn gezicht probeert Huig den Boer tijdens zijn werk in de zorg het licht in het brein van dementerenden en vergeetachtige mensen te ontsteken en een vertrouwensband op te bouwen. Hij beleeft veel mooie situaties die hij via dit boek wil delen met familie, naasten en collega zorgprofessionals van dementerende mensen. Huig hoopt tevens een handreiking te geven om dementerende mensen beter te kunnen begrijpen. Kruip samen met Huig in de bijzondere wereld van dementie!

From the book

De Bezige Bij

We kregen op een dag mevrouw van Meteren als cliënt, een echte Amsterdamse dame waar je ‘geen ongein mee moet uithalen’ - zo zei ze zelf. We kwamen in het begin enkel en alleen voor de medicijnen. We zagen er op toe dat deze correct ingenomen werden. We kwamen er echter al snel achter dat mevrouw zich niet correct verzorgde en de geur die mevrouw soms bij zich droeg, was dan ook niet bepaald prettig. Er werd besloten om in ieder geval een paar keer per week zorg in te zetten om mevrouw onder de douche te helpen. Vaak sloeg ze dit in de ochtend af. Ik vroeg aan de hoofdverpleegster of het misschien een idee was als ik ‘s avonds probeerde haar te douchen. De hoofdverpleegster vond dit een goed idee. Mevrouw vertelde altijd vol lof over haar werk vroeger bij de Amsterdamse uitgeverij “De Bezige Bij”, bekend van de boekjes met de gouden rand. Ik bedacht mij ineens dat wij thuis een aantal van die gouden boekjes in de kast hadden staan en besloot deze in de strijd te gooien. Ik nam een aantal gouden boekjes mee en begon in mijn avonddienst een gesprek hierover. Nadat mevrouw in een goede stemming belandde, na een minuut of vijf kletsen, begeleide ik haar zonder problemen naar de douche. Het lukte mij nu om mevrouw in ieder geval één tot twee keer per week onder de douche te helpen en te voorzien van schone kleren. Dat was erg fijn voor alle partijen, want mevrouw verspreidde geen onwelriekende geur meer.

About the author

Het is 30-06-2006 en Huig den Boer moet na de middelbare school een keuze maken voor een vervolgopleiding. Wat gaat hij doen is de vraag, waar ligt zijn hart? Hij besluit om een opleiding te gaan volgen tot Sociaal Pedagogisch medewerker, omdat de zorg hem wel wat lijkt. Dit leek al snel de juiste keuze. Na de opleiding bijna afgerond te hebben, kwam hij er echter achter dat hij liever op individueel niveau voor mensen zorgt en op dat moment besloot hij om te starten met de opleiding verpleegkunde. Hij kwam er achter dat hij met deze opleiding de juiste weg was ingeslagen; het omgangskundige deel paste hem echter beter dan het verpleegtechnische deel. Hij besloot zichzelf vanaf dat moment compleet te specialiseren in de zorg voor dementerenden en mensen met geheugenproblemen. - Op dat moment start zijn carrière echt en werd hij deelgenoot gemaakt van veel bijzondere verhalen. Hij zal ze graag door middel van dit boek met zijn lezers delen. Daarnaast wil hij er handvatten mee aanreiken. Aan al die duizenden zorgprofessionals die dagelijks klaar staan om mensen met geheugenproblemen en mensen in hun laatste levensfase een prettige oude, of helaas laatste, dag te bezorgen.

Reviews

2022-01-06 12:50:49 | By: Fieke Rutgers | Rating:
Interessant boekje, prettig te lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Met een glimlach en vertrouwen een band opbouwen

Author:

Huig den Boer

Category:

Health

Number of pages:

72

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-05-2021

ISBN:

978-94-643-1374-1 / 9789464313741

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)