Op avontuur met Nassie - Over diabetes

Naziha Ou-Salah

Category: Children books
  • (2)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Laat je meenemen op avontuur door de ogen van Nassie, een vrolijke jongen met diabetes type I. Nassie neemt je mee in zijn avontuur naar de boerderij van boer Billy en tante Luna en zijn avontuur naar de zee. Twee verhalen die apart te lezen zijn, maar één boodschap vormen: Nassie heeft meer zorg nodig maar is eigenlijk heel gewoon. 

Een prachtig kijk- en voorleesboek voor de kleinsten en een handige documentatiebron voor schoolgaande kinderen.

From the book

Oliver, Isak en Yara zitten al in de auto. Want Nassie’s beste vrienden gaan hem deze keer gezelschap houden op de boerderij.
“Eindelijk, het is tijd voor ons slaapfeestje! We hebben hier zo naar uitgekeken”, zegt Nassie, terwijl ze naar zijn tantes huis rijden.


About the author

Een jaar geleden werd onze zoon gediagnosticeerd met een diagnose die voor even ons leven op zijn kop zette. Hij zal voor de rest van zijn leven moeten opboksen tegen een ziekte die ons tot dan volledig onbekend was. Ik was bang en kon het eerst niet helemaal geloven. Nu één jaar later, kijken wij door een volledig andere bril naar de diagnose van diabetes type I. Niet alleen heeft het onze levensstijl volledig omgegooid, ook heeft het ons meer dan ooit bewuster gemaakt. Bewuster van het voedsel dat we dagelijks consumeren, maar ook bewuster van de positieve houding en kracht van een kind. Misschien heb ik wel meer van mijn zoon geleerd dan dat hij ooit van mij zal leren. Want waar ik bang was, was hij onbevreesd. Hij was de superheld waar hij van droomde en ik het kind dat daarnaar opkeek. Elke dag is een strijd om balans te vinden tussen gezonde en evenwichtige voeding in een wereld van suiker. Maar mijn zelfvertrouwen is gegroeid en uitdagingen zullen ons pad altijd kruisen, en wij zullen er ons doorheen navigeren. Want mijn type één zoon is er één die de wereld nodig heeft.

Reviews

2022-01-13 11:15:03 | By: Laura | Rating:
Als leerkracht vind ik het belangrijk om mijn leerlingen kennis te laten maken met alles wat een kind uniek maakt. Nassie heeft diabetes en dat is oké want Nassie is verder heel gewoon.

2021-12-10 13:44:53 | By: marleen raymaekers | Rating:
ik heb dit boekje gekocht omdat iemand uit ons gezin diabeet is,zo kunnen we de kleinkinderen via het boekje nog wat meer uitleg gevenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op avontuur met Nassie - Over diabetes

Author:

Naziha Ou-Salah

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

04-06-2021

ISBN:

978-94-643-1469-4 / 9789464314694

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)