Cover voorkant
Nog duizend bodemloze kussen - Brieven van een verboden liefde in de jaren zestig
Nog duizend bodemloze kussen - Brieven van een verboden liefde in de jaren zestig

Nog duizend bodemloze kussen - Brieven van een verboden liefde in de jaren zestig

Hugo Dupont

Category: Biographies

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twee tieners worden dolverliefd op elkaar. Maar aan zijn kant botsen ze op het verzet van zijn autoritaire thuis, die het conservatieve principe huldigen van 'eerst studeren, dan verkeren'. Het mogen dan wel de zogenaamd 'vrije en blije' jaren zestig zijn, maar voor veel jongeren is het nog opboksen tegen de macht van het 'establishment'. Over die heroïsche strijd van twee jonge geliefden gaat dit boek. Vier jaren van pijn en lijden, met een onverwachte afloop. Het verhaal wordt verteld aan de hand van hun brieven: een moderne, niet gefingeerde briefroman. En een ode aan het 'omnia vincit amor' van Vergilius. De liefde overwint alles.

From the book

Het eerste en grootste keerpunt in mijn leven heeft plaats in het jaar 1961. Op de tweede zaterdag van oktober. Ik ben net zeventien. Ik heb vier broers en ga naar een jongensschool in Leuven. Ik zit in de het laatste jaar. Meisjes hebben tot dan geen rol gespeeld in mijn leven, op twee nichtjes na, die mij in hun speelse onschuld totaal van slag brachten. Maar na mijn Plechtige Communie raakte ik in de ban van het zesde gebod. De naaktfiguurtjes op de raffiabundels van mijn tante F. fascineerden mij. De Venus van Botticelli en de Paolina Borghese in de Petit Larousse van mijn peter ook. De krolse vrouwen op de affiches van porno-cinema Luxor, met de waarschuwing ‘kinderen STRENG geweigerd’. Op de bus, de spierwitte rechterborst van een boerin die zich bukte naar haar boodschappentas. En op zondagnamiddag de borsten van mijn tante S. in hun veel te ruime decolleté, wanneer ze zich over de kaarttafel boog. In het tweede middelbaar las ik Kobeke van Ernest Claes. De simpele boerenjongen vertrekt naar het klooster. Nelleke kijkt hem na. ‘Ze heeft haar bruine armen achterom rond de boom geslagen, en haar ronde borstekens steken vooruit onder haar katoenen jakske.’ Daarna las ik Pallieter van Felix Timmermans. Marieke met ‘haar appelrode lipjes, haar melkwitte hals, rond en mals om erin te bijten, haar ronde schouders, haar jonge, nog rechtstaande borstjes die hoog begonnen, en haar ronde heupen’. Het waarmerk van het vrouwelijke had zich aan mij geopenbaard.

About the author

De jonge Hugo Dupont volgde de klassieke humaniora. Daarna studeerde hij aan de alma mater in Leuven Germaanse filologie, waarna hij een enthousiaste carrière uitbouwde van 44 jaar als leraar Nederlands, Engels, Duits en geschiedenis. Hij heeft een uitgesproken voorliefde voor cultuur en literatuur, met een zwak voor architectuur en poëzie. Zijn geestelijke vaders zijn de Griekse tragici en Shakespeare. Vandaar zijn fascinatie voor het fenomeen mens. Zijn bildungsjaren waren de jaren zestig, toen een vloedgolf van veranderingen en gebeurtenissen de wereld en de samenleving grondig hertekende. 

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nog duizend bodemloze kussen - Brieven van een verboden liefde in de jaren zestig

Author:

Hugo Dupont

Category:

Biographies

Number of pages:

252

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-04-2021

ISBN:

978-94-643-1329-1 / 9789464313291

Price:

€ 22,99

Language

Dutch