Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het verraad in de burcht Almelo
Het vervolg op Een Waanzinnige Reis

Auteur

Aart André

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wessel is toegetreden tot een Staats legeronderdeel en is op patrouille door Twenthe. Tijdens een bezoek aan zijn oude vriend Allart nodigt hij hem uit om ook mee te gaan. Ze komen op hun patrouille door Borne en zetten zich in bij een achtervolging van een moordenaar. Ze bezoeken het huis Weleveld en maken kennis met de vriendelijke heer Sweder Schele. Vanwege de vondst van een lijk, krijg Allart de speciale opdracht om de oorzaak te onderzoeken. Samen met Wessel leidt de zoektocht naar Hertme en naar Almelo. In Almelo leert Allart de middeleeuwse stad kennen en niet te vergeten de burcht Almelo. Hij is erg onder de indruk van het stadje. De zoektocht brengt de twee op nachtelijke avonturen, die dramatisch dreigt te eindigen. Wat gebeurt er met Allart en Wessel? Eindigt hier de reis door het zestiende-eeuwse Twenthe? Een verhaal vol avontuur, muziek en romantiek.

Een vervolg waar menig lezer met smart op heeft zitten wachten en waardoor ze absoluut niet teleurgesteld zullen worden! Het is dan ook een heerlijke roman die je terugvoert naar het verleden, waarbij je weg kan dromen maar tegelijkertijd ook nog iets leert over de Twentse geschiedenis. Een aanrader dus voor iedereen die van geschiedenis, Twente en gewoon een goed verhaal houdt!

Over de auteur

Aart André, geboren en getogen Hengeloër, woont met zijn vrouw in zijn geboortestad. Met het blootleggen van de funderingen van Huys Hengelo in 1995 bekroop hem het gevoel om met een pakkend verhaal de spotlight op Twente te richten. In navolging van de vorige roman, is hier het tweede historische verhaal. In de ban van de Twentse historie wordt de reis door Twenthe vervolgd en kan de lezer op een toegankelijke wijze kennis nemen van het zestiende-eeuwse Twente.

Productinformatie

ISBN
9789464315387 / 978-94-643-1538-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-07-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
248
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De bevroren sneeuw kraakte onder de hoeven van Wessels paard. Het zwaard bungelde aan zijn riem. Hij moest zich bukken voor de laaghangende takken. De weggedrukte takken zwiepten stug terug. Hij moest oppassen dat hij, voor zijn maat achter hem, de tak op tijd tegenhield. En soms mislukte dat, waarop zijn medestrijder een verwensing uitte: ‘Hé, akelige dekzwabber!’
25 ruiters waren op weg door het Twickelse bos. 24 Staatse strijders onder leiding van sergeant Van Breedevoort op weg naar Delden.
Hij was nog maar pas ingetreden in dit vendel. Hij had zich voorgenomen zich ook in te zetten in de strijd tegen de Spaanse overheersing.
In gedachten ging hij terug naar de overval op huize Lansink. Hoe vol afschuw hij en zijn vriend Allart getuigen waren geweest van de verkrachtingen en moorden door die Spaanse rovers. Hij had die aanblik niet meer uit zijn hersenen kunnen verwijderen. Hoe graag hij dat ook zou willen. Gelukkig waren zij ontkomen aan de overvallers. Maar hij had zich toen voorgenomen het zwaard op te pakken tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden die zich in zijn dorp als heersers gedroegen. En dat waren ze ook: tirannieke heersers.
Enkele jaren geleden was hij door de linnenhandel in het dorp Hengelo terechtgekomen. En toen hij Geesje had ontmoet was de vonk overgeslagen. Zij had hem wegwijs gemaakt in het dorp en geholpen met de taal. Wat de Saksische taal betrof was dat niet zo’n probleem. Aan de kleine verschillen in klank en spraak kon hij zich goed aanpassen. Natuurlijk had hij een iets ander accent. Maar daar stoorde niemand zich aan. Door de liefde tussen Geesje en hem was Hengelo ook zijn dorp geworden. Hij had zijn basis gevonden in het dorp en was een van de dorpelingen geworden. Dat gaf hem een goed en vertrouwd gevoel, dat hij graag wilde vasthouden.
Maar op die bewuste dag was dat goede gevoel kapotgeslagen. Kapotgeslagen door mensen, die daar niet thuishoorden. Niet alleen zijn gevoel, maar bijna alles hadden zij kapotgemaakt, huizen, dorpen, steden en mensen. Dat de Staatse strijders daar mede schuldig aan waren, zoals Geesjes vader toen had gezegd, kon hij zich niet voorstellen. Hij had met eigen ogen gezien hoe ze ook tekeer waren gegaan in het dorp. Nee, voor hem was het duidelijk: de Spanjaarden waren schuldig. En hij zou helpen die bandieten het land uit te jagen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek