De lach van de slager

Iris Polhuijs

Category: Youth books

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Piet woont met zijn bijzondere tante Anne in het dorp Huilie Huilie. Het dorp heet niet voor niks zo, iedereen huilt hier namelijk. Op een dag krijgt Piet een brief met een opdracht waarmee alles verandert... Samen met zijn beste vriendin Lisanne gaat hij op een knotsgek spannend avontuur om ingrediënten voor de opdracht te verzamelen. Tijdens die reis komen ze een heleboel bijzondere dingen tegen. Bijvoorbeeld een wel heel deftige kikker, de Rotterdamse praatgrage Nel, berijden ze springende koeien en sluipen rond in het huis van de slager. Lukt het om de opdracht op te tijd af te krijgen..?

From the book

Genoeg over mijn lievelingsmensen. Ik zal je uitleggen waarom ik je dit allemaal vertel. Want als dit verhaal alleen zou gaan over toffe tantes en slimme buurmeisjes, zou je het dan ook uit de boekenkast gepakt hebben?

Ik woon in een dorp. Een dorp waar niet vaak gelachen wordt. Sterker nog, iedereen huilt hier. Behalve Lisanne, mijn tante Anne en ik. En mijn ouders, maar die zijn hier nu niet. Dat wij niet huilen komt omdat we hier niet geboren zijn. Anne woonde eerst in een heel ander dorp. Maar toen mijn ouders weggingen kwam ze hierheen om op mij te passen. Mijn ouders en ik wonen hier pas vier jaar. We zijn verhuisd op mijn zesde. En Lisanne? Zij is geboren toen haar ouders op vakantie waren, ver buiten ons dorp. Wij zijn hier niet geboren, daarom huilen we niet. Nou ja, niet? Soms wel. Maar niet zo vaak als iedereen hier. Hier huilt iedereen de hele tijd. Ik denk dat de mensen in ons dorp er niets aan kunnen doen. Maar waarom zouden ze huilen? Dat vraag ik me ook af. Misschien omdat ze het vinden stinken. Of hun oma is doodgegaan, of ze... Weet ik veel!
Ons dorp heet... Hier komt ie!
Huilie Huilie...
Ja, lach maar even, ik wacht wel.
Ja? Uitgelachen? Mooi! Dan zal ik je nu vertellen wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt. Daarvoor gaan we terug in de tijd.

About the author

Iris woont met haar ouders, twee broertjes, een zusje en zeer oude hond in Rotterdam. Ze ging helemaal los op de schrijfopdrachten van de basisschool en merkte dat schrijven super tof is! Op twaalfjarige leeftijd begon ze dit briljante verhaal te schrijven. In de brugklas van de theaterschool perfectioneerde ze dat. Deze geboren en getogen Rotterdammer beschikt over een flinke dosis creativiteit. Dat spat dan ook van elke pagina.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De lach van de slager

Author:

Iris Polhuijs

Category:

Youth books

Number of pages:

122

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-06-2021

ISBN:

978-94-643-1479-3 / 9789464314793

Price:

€ 18,50

Language

Dutch