Cover voorkant
Samenzwering in Westerbork - Het verhaal van Leon Beek
Samenzwering in Westerbork - Het verhaal van Leon Beek

Samenzwering in Westerbork - Het verhaal van Leon Beek

Paul Beek

Category: Biographies

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ontdek in dit boek hoe een nazaat van een melamed (godsdienstonderwijzer), een majoor uit Amsterdam, gekozen wordt tot opvolger van de beruchte kampcommandant Gemmeker. Lees hoe zijn neven Nederland op de kop zetten met hun jazzachtige liedjes en hoe voor de hele familie de Bijenkorf centraal stond. Ook komt een link met Anne Frank naar voren, het meisje dat genoot van de boeken van Leons vrouw Cissy van Marxveldt. Een mix van feiten, muzikale optredens met helaas een tragisch einde voor alle hoofdpersonen.

From the book

Voor vrolijkheid zorgden de populaire Johnny en Jones en dit is hun wel toevertrouwd. Dit duo heeft tal van originele invallen, die zij op een geheel persoonlijke wijze weten te brengen en waarmede zij, zoowel in de zaal als voor de mike, dadelijk het publiek voor zich innemen. En wanneer zij dan ook nog à la Cab Calloway de ‘hey de hey’ aan het publiek geven en de ‘ho de ho’ terugvragen, dan is het hek heelemaal van den dam.

About the author

Paul Beek is geboren in Amsterdam zoals velen van de familie Beek. Is vrijwilliger in Nationaal Museum Oranjehotel in Scheveningen en het Mr. Visserhuis in Den Haag, een mix van geschiedenis en hulp aan de medemens. Hij is getrouwd sinds 1991 en heeft kinderen, vrouw en kinderen zijn ook de drijvende kracht achter zijn boeken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Samenzwering in Westerbork - Het verhaal van Leon Beek

Author:

Paul Beek

Category:

Biographies

Number of pages:

202

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-06-2021

ISBN:

978-94-643-1484-7 / 9789464314847

Price:

€ 21,99

Language

Dutch