Autist! - Gepest worden omdat je anders bent

Alieke de Boer

Category: Youth books

€ 20,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe is het voor iemand om autisme te hebben en naar een nieuwe school te moeten? Het overkomt Lukas en dat gaat niet altijd even makkelijk. De eerste schooldag gaat Lukas vol spanning naar het Sint Jan College, maar al gauw overvalt hem de drukte en wil hij vluchten naar huis. Hij rent de school uit en in paniek laat hij zijn tas vallen met zijn spullen. Al gauw staan alle leerlingen om hem heen en wordt hij door iedereen uitgelachen. Lukas raapt in paniek zijn spullen bij elkaar, staat op en rent zo hard weg als hij kan. Opeens hoort hij een meisjesstem die iets naar hem roept. Eigenlijk wil Lukas doorrennen, maar iets in hem zegt dat hij toch even moet wachten.

From the book

Opeens voelt Lukas een harde duw tegen zijn schouder en schrikt even op uit zijn gedachten. “Hey! Uitkijken sukkel!” roept iemand tegen Lukas. De tranen springen in Lukas zijn ogen en hij rent snel het gebouw uit van het Sint Jan College.

In al zijn paniek laat hij zijn rugtas ook nog vallen midden op het schoolplein. Alles valt uit zijn tas, inclusief zijn broodtrommel van zijn favoriete tv serie: Het Huis Anubis. Dit blijft niet onopgemerkt en veel leerlingen van het Sint Jan College kijken op en lachen Lukas uit. Een jongen met blond haar en een baseball jack loopt op Lukas af en pakt zijn broodtrommel van de grond. “Moet je nou eens kijken? Deze sukkel heeft een broodtrommel van Het Huis Anubis! Wie kijkt dat nog? Dat is echt iets voor meiden van acht jaar!” Lukas grist de broodtrommel uit de handen van deze pestkop, verzamelt zijn andere spullen en doet deze in zijn tas. Tenminste dat wilde hij doen. Maar hij kan nergens zijn tas vinden, ondertussen staan er allemaal kinderen om hem heen en zijn er zelfs een paar die het aan het filmen zijn. Hij denkt, dan maar geen tas, kan mij het ook schelen. Lukas staat op en rent zo hard weg als hij kan. Opeens hoort hij een meisjesstem die iets naar hem roept. Eigenlijk wil Lukas doorrennen, maar iets in hem zegt dat hij toch even moet wachten.

About the author

Alieke de Boer is geboren in 2000 en komt uit Bant. Zelf heeft Alieke ook een vorm van autisme en veel moeilijkheden ervaren met het naar schoolgaan. Zij werd niet gepest, maar had elke dag wel heel veel spanning voor een schooldag. Door steun van haar omgeving en hard te knokken, is het haar gelukt om haar vmbo diploma te halen. En zit zij nu in het laatste jaar van het Mbo. Doordat ze merkte dat er veel onbegrip over autisme is, wilde ze graag daarover haar boek schrijven. Om de lezer inzicht te geven over hoe het is om autisme te hebben, maar ook hoe dat is voor de directe omgeving.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Autist! - Gepest worden omdat je anders bent

Author:

Alieke de Boer

Category:

Youth books

Number of pages:

64

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1286-7 / 9789464312867

Price:

€ 20,99

Language

Dutch