Tand des Tijds

J.G.L.M. Voets

Category: Thrillers
  • (1)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Door mythisch bijgeloof wordt Will in 1915 te vondeling gelegd. Hij groeit op in een mannenklooster in de duinen van Holland. Na een fatale gebeurtenis in 1942, komt zijn ware aard aan het licht. Hierna vindt hij zijn missie. De tweede wereldoorlog met al zijn gruwlijkheden en zeker ook de nasleep hiervan vormen de basis.
Wraak en gerechtigheid samen met broederliefde en wederopbouw lopen hand in hand door dit verhaal.

From the book

14 november 2016.


Ik ben gebroken, ik voel me oud, vies en uitgeput.
Vannacht raasde de storm over het veld. De wind beukte tegen dit vervallen huisje
in deze weidse lege polder. Hier had ik me terug getrokken. Eenzaamheid is nog
mijn enige optie.


Ik zat ineengedoken onder de balken. De oude houten dakspanten kraakten
onheilspellend. Wanneer er een windstoot tegen de gevel sloeg, ratelden de dakpannen als losse tanden in een eeuwenoude schedel. Ik klemde mijn armen om mijn knikkende knieën en probeerde tegelijk mijn oren dicht te drukken. Mijn ogen hield ik stijf gesloten. Kinderachtig dacht ik: als ik het niet zie, zal het mij niet vinden. Maar ik wist, nee, ik vóelde hoe het me naderde. Het was wéér volle maan, hij was groter dan ik hem ooit had gezien... De strook witlicht welke door het dakraam viel, kroop met elke minuut, elke seconde dichterbij. Er was geen ontkomen aan.


Ik wist dat ik, veel later, wanneer de zon zijn boog alweer half had voltooid, ergens zou ontwaken. God weet waar! Nat en koud, stijf en wellicht gewond. Niet wetend wat het nu weer had aangericht.
Hoewel ik niet levensmoe ben, zal het waarschijnlijk als een opluchting gaan voelen wanneer er een zilveren kogel mijn hart doorboort.
Het is slechts een kwestie van tijd...

About the author

J.G.L.M. Voets (1964) is altijd een lezer geweest. Vanaf haar prille jeugd verslond ze boeken. Dat het op latere leeftijd ging kriebelen om zelf verhalen te vertellen, lijkt een logisch gevolg. Na de supermaan van november 2016 is ze aan dit verhaal begonnen. De tweede wereldoorlog is er in verweven omdat ze er altijd gefascineerd door is geweest, waarschijnlijk omdat haar vader te werk werd gesteld in Duitsland, hij was toen 18 jaar. Na twee ontsnappingspogingen hebben de Nazi’s hem dus danig toegetakeld dat hij niet meer lopen kon, waarna ze hem, als arbeidsongeschikte, naar kamp Bergen-Belsen zonden. Tot dat dit kamp is op 15 april 1945 door de Britten werd bevrijd, is hij daar gebleven. Op 11 januari 1970 is haar vader overleden. Hij was een groot lezer. Dit verhaal wilde ze voor hem schrijven.

Reviews

2021-06-13 20:50:06 | By: Annette van den berk | Rating:
Ik heb het in één ruk uitgelezen. Een heel mooi, boeiend en origineel verhaal! En ook zoveel achtergrondinformatie en geschiedenis, wat het meteen heel interessant maakt om te lezen! Complimenten hoor!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tand des Tijds

Author:

J.G.L.M. Voets

Category:

Thrillers

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-05-2021

ISBN:

978-94-643-1418-2 / 9789464314182

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)