Bijna Kanker - Als baarmoederhalskanker wel heel dichtbij komt…

Regina Lievense

Category: Health

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat gebeurt er met je als je te horen krijgt dat je uitstrijkje niet oké is? Welke emoties gaan er door je heen als baarmoederhalskanker heel dichtbij komt? Wat, als na een periode van vijf jaren van uitstrijkjes met goede en minder goede uitslagen, de uitslag deze keer echt niet goed is? Bovenstaande overkomt Regina, en er volgt een periode van angst, onderzoeken en verdriet. Wat gaat er door je heen, wat doet dit met iemand? Regina besloot het op te schrijven, voor zichzelf, maar vooral voor anderen. Ze geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot. Ze vertelt heel eerlijk, realistisch en met een vleugje humor hoe zij deze maanden heeft beleefd en wat deze heftige periode met haar deed.

From the book

Ik kom thuis van het werk. De kinderen hangen op de bank, manlief staat te koken en op de salontafel ligt post voor mij. Een dikke envelop van Bevolkingsonderzoek. Ik schrik me rot. Dit is niet goed. Elke vezel in mijn lijf voelt het, dit is foute boel. Het onderbuikgevoel keert in alle hevigheid terug.
Ik neem de envelop mee naar de keuken, naar manlief. Het liefst gooi ik de envelop direct weg, maar in plaats daarvan scheur ik hem met trillende handen open. Ik lees. Al snel zie ik de woorden dubbel door mijn tranen.
Mijn man slaat zijn armen om me heen. Uitstrijkje niet goed. Contact opnemen met huisarts. Verwijzing gynaecoloog. Dat zijn zo’n beetje de belangrijkste woorden...

About the author

Regina Lievense (1973) woont met haar man, twee kinderen en de hond in het mooie Zuid-Limburg. Zij heeft altijd in de zorg gewerkt, maar heeft sinds een paar jaar ook haar passie voor schrijven ontdekt. Toen zij qua haar gezondheid het nodige te verwerken kreeg, was het voor haar dus volkomen logisch om hierover te gaan schrijven, als een vorm van verwerking. Al snel kwam de behoefte om haar ervaringen te delen met de buitenwereld, om meer kenbaarheid te geven aan de aandoeningen waar zij mee te maken kreeg.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bijna Kanker - Als baarmoederhalskanker wel heel dichtbij komt…

Author:

Regina Lievense

Category:

Health

Number of pages:

38

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-05-2021

ISBN:

978-94-643-1444-1 / 9789464314441

Price:

€ 15,50

Language

Dutch