Cover voorkant
Tunisch haken op meer dan 50 manieren
Tunisch haken op meer dan 50 manieren

Tunisch haken op meer dan 50 manieren

Tonia Zeilinga

  • (1)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ontdek het Tunisch haken met behulp van de foto’s met uitleg. Zowel eenvoudige als ingewikkeldere steken en patronen komen aan bod, met bijbehorende projecten. Je zult zien: Tunisch haken kan op veel verschillende manieren. Je begint met de opzetlus en een lossenketting, de eerste heengaande toer en een teruggaande toer en de enkele Tunische steek. Je leert meerderen, minderen, van kleur wisselen, rond haken, en een heleboel verschillende steken en patronen. Ook vind je inspiratie voor projecten om te haken, zoals handschoenen en sleutelhoesjes, sokken en truien en de held van het Tunisch haken: Harco Haaknaald. Met dit boek wordt duidelijk: Tunisch haken is enorm veelzijdig.

From the book

Vooraf

Tunisch haken, wat is dat? Ondanks de populariteit van breien en haken, krijgt Tunisch haken weinig aandacht. Toch kun je er heel veel leuke dingen mee doen en het is makkelijk te leren.
Tunisch haken houdt het midden tussen breien en haken. Een Tunische haaknaald lijkt op een breipen, maar met een haak zoals een haaknaald. Waar bij het breien alle steken zich op de pennen bevinden, en bij het haken juist maar één, bij Tunisch haken schommelt het tussen deze uitersten. Te beginnen met één steek, komen er tijdens de heengaande toer steeds meer steken op de haaknaald totdat ze er allemaal op staan. Bij de teruggaande toer wordt dit weer afgebouwd. Het haakwerk dat je zo krijgt, is meestal nauwelijks rekbaar, maar kan soms erg op breiwerk lijken.
Dit boek laat je kennis maken met de ins en outs van het Tunisch haken. Aan de hand van duidelijke foto’s met uitleg heb je de technieken al snel onder de knie. Je zult zien: Tunisch haken kan op zoveel verschillende manieren! De afwisselende projecten geven je inspiratie om het een en ander in de praktijk te brengen. Een telefoonhoes of riem is leuk om mee te beginnen omdat het lekker snel klaar is. En dan beheers je al bijna alle technieken die je nodig hebt voor je eerste Tunische trui.
Ook ingewikkeldere steken en patronen komen aan bod, met bijbehorende projecten. Maak van je sleutel een zaagvis met een gehaakt sleutelhoesje of haak een paar handschoenen of lieve knuffel om cadeau te geven. Als je echt de smaak te pakken hebt, kun je tot slot enkele aanwijzingen vinden om van een willekeurig breipatroon jouw nieuwe Tunische project te maken.

About the author

Tonia Zeilinga (1978) is van kleins af aan al bezig geweest op allerlei creatieve manieren, vooral tekenen en handwerken. Een ongewoon lange haaknaald van haar moeder trok op gegeven moment haar aandacht. Het bleek een Tunische haaknaald te zijn. Na het haken van een paar probeersels, waaronder een trui, kwam Tonia erachter dat er nog zoveel andere Tunische steken zijn, en juist zo weinig boeken waarin staat hoe je die steken doet. Dat was voor haar de aanleiding om het een en ander op te schrijven, wat uiteindelijk een handig naslagwerk is geworden.

Reviews

2022-05-11 15:25:01 | By: Anita | Rating:
Een aanwinst als je meer wilt dan de Tunisch basissteek.
Bevat duidelijke zwart-wit foto’s.
Hat graag bij de complexe projecten meer foto’s gezienWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tunisch haken op meer dan 50 manieren

Author:

Tonia Zeilinga

Category:

Coloring books

Number of pages:

90

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

28-05-2021

ISBN:

978-94-643-1385-7 / 9789464313857

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)