De Oase en de Zandvlakte - Een filosofische roman over waarnemen

Jurjen van der Vlist

Category: Novels

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Oase en de Zandvlakte is een verhaal dat is opgetekend door mijn broer en journalist Mohammed. Het verhaal is hem verteld door een oude monnik in Nepal en gaat over het Maburu-volk dat leeft aan de voet van de berg Timari. Hun land is omgeven door een eindeloze zandvlakte. De Maburu geloven dat hun leven voorbij is als ze zover de zandvlakte opgaan dat de bergtop van Timari niet meer zichtbaar is. Voorbij de uiterste grens kunnen ze nooit meer terugkeren naar Timari. Waarheid en waarneming zijn nauw met elkaar verbonden. Dat iets niet waar is, wil niet zeggen dat het niet waar was.

From the book

Het was nog vroeg, maar er was al volop leven in het dorp. Iedereen was opgestaan om de kinderen uitgeleide te doen. Ze waren met tien meisjes en tien jongens uit de drie dorpen van de Oase, allemaal ongeveer even oud als Parami. Er hing een nerveuze sfeer. Overal werd druk door elkaar heen gepraat en de Maburu liepen telkens hun plaggenhutten in en uit, op zoek naar spullen, op zoek naar elkaar. De verzamelplaats was op een groot rotsplateau bij het meer. Dat was het centrum voor alle belangrijke besprekingen van het dorp. Van hieruit zouden de kinderen vertrekken. De kinderen waren allemaal al aanwezig en keken toe hoe de Maburu kruiken met water en manden met voedsel aansleepten. Pas toen de zon vanachter de berg Timari haar eerste stralen op het meer wierp, kwam er wat rust.

About the author

De auteur publiceerde tal van onderzoeksrapporten, rapportages voor de Tweede Kamer en een proefschrift. Dit is zijn eerste roman. Sinds zijn jeugd verdiept hij zich in wetenschapsfilosofie en is schrijven zijn passie. Met deze filosofische roman treedt de auteur naar buiten met zijn ideeën over de vragen van het leven die hem bezighouden. Als kind viel de auteur al slaapwandelend uit het raam van zijn slaapkamer op de eerste verdieping. Hij was zwaar gewond en overleefde de val ternauwernood. Die gebeurtenis maakte een grote impact op zijn beleving van waarheid en onwaarheid. Enkele jaren later had hij een droom die aan de basis staat van deze roman. De roman kent verschillende lagen en diverse metaforen over leven en dood, over waarheid en onwaarheid. Een grote inspiratiebron was het boek Mobydick van Herman Melville.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Oase en de Zandvlakte - Een filosofische roman over waarnemen

Author:

Jurjen van der Vlist

Category:

Novels

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-05-2021

ISBN:

978-94-643-1390-1 / 9789464313901

Price:

€ 19,50

Language

Dutch