Ik ga naar huis! - Een hippie reist overland van Melbourne naar Den Haag in de jaren 70

Gerard Zwier

Category: Travel

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is geen reisjournaal dat mooie steden en streken bespreekt, met prachtige kathedralen, tempels en kerken, en tips voor toeristische resorts en hotels. Ik ga naar huis is het verhaal van een 24-jarige idealistische hippie die in 1972 in vijf maanden van Melbourne door Azië naar Den Haag trok. Gedurende de reis verbaast hij zich over de mensen en culturen waar hij mee in aanraking komt en denkt hij na over de vreugdeloosheid en doelloosheid van de moderne samenleving. Hij is op zoek naar ervaringen die tot meer zelfkennis kunnen leiden. Marihuana, de “magic mushroom” en opium brengen hem dichter bij het kosmisch bewustzijn waar hij naar hunkert.

From the book

In een kleine optocht klommen we in de droge rivier­bedding omhoog. Gids voorop, dan Oliver, daarachter de twee jongetjes vechtend om de slaapzak, en tenslotte ikzelf. Hijgend en puffend vervloekte ik de sigaretten die ik gerookt had. Ik rookte veel te veel. Van beide. Toen de zon onderging waren we halfweg. De gids waar­schuwde ons dat het nieuwe maan was en dat er dus weinig licht op het pad zou vallen. Zou het niet beter zijn als we hem toch maar met ons meenamen? “Nee, nee, we vinden het wel,” antwoordden wij vastbesloten.

“Goed dan,” zei hij, “daar is het hotel” en wees op een paar lichten die in de duisternis van de bergen gloeiden.

We namen afscheid en vervolgden onze weg. Nu alleen.

De nacht viel snel en binnen het uur was het pikkedonker. Door de vele bochten in de weg hadden we de lichten van het hotel al gauw uit het oog verloren. De weg draaide verder de heuvel op en in stilte liepen we door. We stegen en de weg, hoewel op enkele plaatsen vrij modderig van de regen, was redelijk goed zolang je maar aan de kant bleef.

Toen we een van de vele bochten doorkwamen zagen we een jeep die vast zat in de modder. Vier of vijf mensen er omheen. Ze waren druk bezig hem eruit te krijgen. We liepen er naar toe, maar net toen we de handen uit de mouwen wilden steken kwam hij vrij. Veertien handen grepen naar de portieren en de open achterbak. Ook wij hesen onszelf erin en dachten dat we een goeie lift hadden versierd toen een van de vijf mannen zijn hand uitstak en ons elk om drie roepies vroeg. Wat was dat nou? Ook hier geld? Geld? Geld? Verdomme, konden ze nu nooit eens een keer iets vriendelijks voor ons doen zon­der om geld te vragen? De eerst­volgende keer dat ze weer vast kwamen te zitten, stapten we boos uit. Ze hadden ons niet nodig. Vijf man is meer dan genoeg om een jeep uit de modder te trekken. Meer mensen zouden toch maar in de weg lopen.


About the author

Gerard Zwier werd in 1948 geboren op een klein eilandje voor de noordpunt van Sumatra, maar verliet Indonesië als kleuter en groeide op in Nederland. Als jonge man was hij gefascineerd door de natuur en de natuurwetenschappen maar hij hield ook veel van avontuur en reizen. In zijn vrije tijd verdiepte hij zich in filosofie, psychologie, antropologie en Oosterse religies. Hij ging studeren aan de Universiteit van Auckland, waar hij in 1987 een doctoraat in de psychologie behaalde. Het onderwerp van zowel zijn MA als zijn PhD thesis betrof sociale en psychologische aspecten van wetenschappelijke vooruitgang, gebaseerd op inzichten uit de sociologie en wetenschapsfilosofie. Zijn belangrijkste passie in het leven is echter altijd geweest om de aard van de realiteit en het universum beter te begrijpen. Zijn boek Knowing Being - Reality is a Function of Being is een poging om deze realiteit te ontsluieren. Gerard woont met zijn vrouw Diane in Matakana, ten noorden van Auckland, Nieuw-Zeeland, waar hij zijn tijd besteed aan het lezen en schrijven over zijn favoriete onderwerp.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ga naar huis! - Een hippie reist overland van Melbourne naar Den Haag in de jaren 70

Author:

Gerard Zwier

Category:

Travel

Number of pages:

202

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-09-2021

ISBN:

978-94-643-1755-8 / 9789464317558

Price:

€ 21,99

Language

Dutch