De Tuin Van Eeden

Marijke Coornaert

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘De Tuin Van Eeden’ speelt zich af in 1899 op de Walden kolonie gesticht door Frederik Van Eeden, geroemd schrijver, psychiater en sociaal hervormer. Zijn vrouw, minnaressen, patiënten, zoon, bediende, jonge protegés zijn getuigen van de geleidelijke afbrokkeling van de idealen en van de nefaste invloed die een “mens met de beste bedoelingen” kan uitoefenen op zijn omgeving.
Via een reeks brieven en gebeurtenissen, waarin feit en fictie in elkaar vervloeien, ontvouwt de roman zich tot bij de fatale ontknoping.

From the book

Passages uit brief van Samuel Van der Vijgh aan Frederik Van Eeden,

Ik ben u dankbaar dat u mijn uitputting en nervositeit heeft genezen, en ik moet toegeven dat u zich goed kan verplaatsen in zenuwzieke patiënten. Misschien omdat u zelf ondervonden heeft wat het is om een onbetrouwbare ziel te hebben.
Met dit schrijven wil ik u meedelen dat ik mijn eigen leven terugvorder. Ik heb geen vaderfiguur meer nodig (...)
U gedraagt zich als Adam in de Hof Van Eden en wijst anderen als de schuldigen aan als uw zelf gecreëerd paradijs niet naar behoren werkt of u wentelt zich in zelfmedelijden over slecht begrepen intenties. Er zijn al veel mensen slachtoffer geworden van goede intenties (...)
Houd uw wijze levenslessen, nuttige adviezen en visies over literatuur en maatschappij voortaan voor uzelf of test ze uit op uw nieuwe prooi, de jonge vrouw die naar u opkijkt terwijl de prachtige vrouw die uw kinderen heeft gebaard, zich te pletter werkt om uw scheefgegroeide idealen steeds weer in de praktijk bij te sturen zodat er niet nog meer slachtoffers vallen.
Hoe kan ik vertrouwen stellen in een dokter die zijn eigen zielenleven zo slecht beheert, in een wereldverbeteraar die zijn eigen hok zo slecht weet op te kuisen (...)
Ik had van u een Jezus-figuur gemaakt die via hypnose en handopleggingen de zieken kon genezen. Het is een langzaam proces om een hekel te krijgen aan iemand die eerst op een voetstuk stond. Wanneer die echter tuimelt, zijn de brokken niet meer te lijmen.

About the author

Marijke Coornaert is een zwaluw die sinds haar pensioen tussen Antwerpen en Prince Albert (ZA) vliegt. Ze schreef artikels voor Omtrend en De Andere Film maar pas na haar actieve loopbaan als lesgever op de Balletschool en kunsthumaniora -met een zijsprong naar Vrouwenstudies- waagde ze zich aan fictie. Een muzikaal sprookje en een jeugdroman verschenen in het Nederlands. Verhalen en artikels in het Afrikaans in Vrye Weekblad en Litnet.

Op zondag 27 juni vindt om 15 uur de boekpresentatie plaats in de Peperfabriek te Antwerpen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tuin Van Eeden

Author:

Marijke Coornaert

Category:

Novels

Number of pages:

202

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-06-2021

ISBN:

978-94-643-1487-8 / 9789464314878

Price:

€ 20,99

Language

Dutch