Cover voorkant
De witte vlinder - Op weg naar Santiago de Compostela
De witte vlinder - Op weg naar Santiago de Compostela

De witte vlinder - Op weg naar Santiago de Compostela

Tineke Netjes

Category: Biographies

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Op 6 juli 2017 hoop ik 60 jaar te worden. Voordat het zover is, ga ik er eerst een tijdje tussen uit, een tijd van rust en bezinning, wandelen naar Santiago de Compostela. Een periode van 7 weken, die ik in alle stilte wil beleven, alleen met mezelf, alleen met mijn gedachten, helemaal offline.”

Na een ingrijpende periode in haar leven besluit Tineke voor zichzelf te kiezen en maakt in haar eentje de pelgrimstocht van St. Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela. In ‘De witte vlinder – op weg naar Santiago de Compostela’ beschrijft ze deze reis, zowel in fysiek als geestelijk opzicht. Door haar beeldende manier van schrijven komen uitzichten tot leven, wat er voor zorgt dat het bij de lezer gaat kriebelen om ook op pad te gaan. Een waardevol verslag van een bijzondere ervaring.

From the book

In Puente la Reina koop ik daarom een nieuwe handdoek, okergeel. Dit is geen speciale reishanddoek, dus hij is wel wat zwaarder, maar dat is niet anders. Onderweg heb ik nog even een stokbroodje gekocht om ergens op te eten. Als ik Puente la Reina uit loop via de mooie bekende brug, loop ik eerst de verkeerde weg; deze ging naar een herberg. Jammer, want het was een behoorlijke klim in de warmte. Als ik op de goede weg zit merk ik dat er verder niemand loopt. Ik twijfel of dit de goede weg wel is, maar dat is het toch echt wel. Het is bloedjeheet, de zon brandt en er is nergens schaduw. Gelukkig zie ik in de verte nog iemand lopen. Als zij even stopt, kom ik bij haar. Het is een meisje uit Canada, Maya, en samen lopen we verder. Het is even echt afzien, want we stijgen en dalen enorm, de zon brandt en er is nog steeds weinig schaduw! Langzaam schuifelen we naar boven. Gelukkig bereiken we na dik vijf kilometer Mañeru en daar besluiten we een auberge op te zoeken. Dat lukt, het is een hele mooie herberg, waar we met twaalf mensen in één zaal slapen. Wij zijn de eersten, dus hebben eerste keus voor een slaapplek; ik kies de plek onder in het stapelbed. Daarna heb ik eerst maar eens mijn stokbrood opgegeten, gedoucht, kleren gewassen en ben ik in mijn schrift gaan schrijven. Na het douchen heb ik me afgedroogd met de nieuwe okergele handdoek. Je kan je wel voorstellen hoe ik er daarna uitzag!
Er is hier ook een mooie binnentuin met schaduw en er is een heerlijk windje. Het is goed om hier te zitten, ik voel me voldaan dat ook deze dag weer gelukt is.

About the author

Tineke Netjes woont en werkt in Kampen. Ze heeft vijf kinderen en acht kleinkinderen, die allemaal bij haar in de buurt wonen. Na een verdrietige periode besluit ze in haar eentje te gaan pelgrimeren naar Santiago de Compostela. Als ze weer terugkomt en mensen haar vragen hoe het was, komen de verhalen en raakt ze niet uitverteld. Omdat zij een dagboek bijhield, besluit ze daarvan een boek te maken, om nog meer mensen gelegenheid te geven haar ervaringen en belevenissen te lezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De witte vlinder - Op weg naar Santiago de Compostela

Author:

Tineke Netjes

Category:

Biographies

Number of pages:

120

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-06-2021

ISBN:

978-94-643-1515-8 / 9789464315158

Price:

€ 20,50

Language

Dutch