Ochtendgloren

Linda van Prooijen

Category: Novels

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als enige erfgename van een steenrijk echtpaar vertrekt Li Ming naar een eiland in het middellandszeegebied waar ze een landgoed koopt. Ze gaat er aan het werk als privédetective. Daarnaast is ze vrijwilligster in een ziekenhuis als muzikant op de kinderafdeling. Ze krijgt het verzoek om te spelen voor een 14-jarig meisje met een verstandelijke beperking, Margerite. Hierdoor ontmoet ze dokter Dawn die het meisje behandelt aan verwondingen die op mishandeling wijzen. om erachter te komen hoe Margerite aan die verwondingen komt, infiltreert Li Ming in het woonproject waar Margerite woont.

From the book

Li Ming moet even zoeken voor ze het kantoor van Dawn gevonden heeft. Nina heeft haar globaal verteld waar het kantoor is maar Li Ming raakt steevast de weg kwijt in het grote gebouw. Op het bordje naast de deur staat D. Carrick: Forensisch geneeskundige. Li MIng haalt haar wenkbrauwen op en geeft een roffel op de deur. 'Binnen', hoort ze een vrouwenstem. Ze drukt de klink naar beneden en ziet een blonde vrouw met een witte jas met uitgestoken hand op haar afkomen. 'Jij moet Li Ming zijn', begroet ze haar glimlachend . Het eerste wat van Li Ming aan Dawn opvalt zijn haar felblauwe ogen. Li Ming schudt de hand van de arts en neemt plaats in de stoel die haar toegewezen wordt. 'Als ik het goed begrijp kun jij mensen betoveren met je muziek', opent Dawn het gesprek. Li Ming glimlacht: 'Muziek kan heel wat te weeg brengen bij mensen. Ik werk nu vier jaar als vrijwilliger in dit ziekenhuis en merk dat met name kinderen blij en rustig worden van de muziek die ik maak. Het werkt. dat is alles wat ik er van kan zeggen. Als je dan tovenarij moet noemen? Daar moet je in geloven toch?' Dawn had boeiend naar de vrouw tegenover haar zitten luisteren. Ze was onrustig geworden bij de eerste blik op Li Ming. Daarom had ze haar eerste opmerking eruit geflapt. Ze vindt Li Ming betoverend mooi. Met haar korte gitzwarte haar en haar stoere uiterlijk. Glimlachend antwoord ze: 'Magie is in heel eenvoudige dingen te vinden maar je moet er wel zelf naar op zoek en soms komt er een fee en die brengt magie bij je'. Verbaasd zet ze zichzelf terecht: Zit je hier nu te flirten met een wildvreemde vrouw? Om zichzelf een houding te geven verschuift ze de post heen en weer en legt de uitnodiging van het liefdadigheidsbal boven op de stapel.

About the author

Linda van Prooijen (1968) woont met haar vrouw in Apeldoorn. In het dagelijks leven is ze werkzaam als verpleegkundige in de ouderenzorg. Opgegroeid in een reformatorisch gezin was het voor haar moeilijk om op jonge leeftijd uit de kast te komen. Na een hetero huwelijk van bijna 25 jaar en zes kinderen verder is ze op 45 jarige leeftijd uit de kast gekomen. Omdat Linda zich niet kan conformeren met hetero hoofdpersonen in een roman is dit haar debuutroman met een lesbisch karakter.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ochtendgloren

Author:

Linda van Prooijen

Category:

Novels

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-05-2021

ISBN:

978-94-643-1448-9 / 9789464314489

Price:

€ 18,99

Language

Dutch