Cover voorkant
Het testament - Eeuwige strijd
Het testament - Eeuwige strijd

Het testament - Eeuwige strijd

Tabitha Kranendonk

Category: Biographies

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De app-wisseling tussen Samuel en Tabitha, broer en zus, van vlak voor het overlijden van hun moeder tot aan het overlijden van Samuel, elf maanden later, geeft een indrukwekkend inkijkje in het gevecht van Samuel tegen zijn uitgezaaide longkanker en zijn enorme optimisme. Het verhaal van Tabitha om de appjes heen laten haar pure verdriet en machteloze gevoel zien van deze twee grote verliezen en haar wanhoop, frustratie en verbazing over het gevecht dat ontstond met haar schoonzus om de erfenis na het overlijden van Samuel door een bepaling in het testament van haar moeder: de tweetrapsmaking.

From the book

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al bang voor de dood. De wetenschap dat je ooit dood gaat vliegt me al mijn hele leven af en toe enorm aan – zeker als ik in bed lig. Als ik mijn gedachten daarover niet kan stoppen, moet ik echt uit bed en even wat gaan lezen of iets dergelijks. Anders raak ik compleet in paniek en ga ik hyperventileren, waardoor ik ervan ben overtuigd dat ik op dat moment al dood ga. Dood zijn voor eeuwig. Ik vind het zo absurd en zo eng. Ik kan nu nog denken dat ik onsterfelijk ben, maar mijn grootste angst is ooit van een arts te horen dat ik ziek ben en er niets meer aan te doen is. Dat het een kwestie van tijd is voordat ik dood ga. Hoe kan iemand daarmee omgaan? Als ik moet kiezen, heb ik liever dat ik op een gegeven moment gewoon dood neerval. Maar ook daar ben ik weer bang voor, want wie weet ben ik net de honden aan het uitlaten en lopen die daarna los op straat en worden ze overreden. Of ik ben aan het autorijden met Louise naast mij en ik rijd een andere auto aan met een jong gezin erin en iedereen, naast mij, komt daardoor om het leven. Of ik heb een lelijke onderbroek aan en heb mijn benen al een tijd niet geschoren. Of ik zit net poepend op de wc. Ik heb zo’n respect voor Samuel en voor mijn moeder en al die andere mensen die te horen hebben gekregen dat het einde verhaal is. En dan nog “gewoon” door kunnen gaan met leven en nog kunnen genieten van dingen en situaties. Zit dan niet 24 uur per dag, zeven dagen in de week in je hoofd dat je doodgaat? Dat je volgens de statistieken nog maar een paar weken, een paar maanden of een jaar te leven hebt? En dat daar inmiddels al wat tijd van verstreken is?

About the author

Tabitha Kranendonk (1963) heeft nooit het idee gehad om een boek te schrijven. Dat veranderde nadat haar al veertig jaar schrijvende broer Samuel was overleden en er een felle strijd met haar schoonzus over zijn erfenis ontstond. Als therapie om haar frustratie, verbazing en verdriet te verwerken, begon ze met schrijven en dat resulteerde in het boek Het testament. Tabitha is getrouwd met Louise en woont samen met haar en hun twee hondjes in Maarssen. Ze is stiefmoeder van een dochter en stiefoma van twee kleinkinderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het testament - Eeuwige strijd

Author:

Tabitha Kranendonk

Category:

Biographies

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-05-2021

ISBN:

978-94-643-1451-9 / 9789464314519

Price:

€ 21,50

Language

Dutch