Ruben gaat uit vliegeren

Gerard Kulker

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Ruben met zijn vader op het strand andere jongens ziet vliegeren, heeft hij nog maar een wens. Hij wil ook zo'n mooie gele vlieger met een lachend gezicht erop. Op zijn verjaardag gaat zijn wens in vervulling. Wanneer hij zijn vlieger oplaat, begint zijn avontuur. Een sterke wind neemt Ruben met vlieger en al mee de lucht in. Daar ontmoet hij vogels klein en groot. Maar ook vliegtuigen en straaljagers. Op de grond maken zijn ouders zich bezorgd. Hoe komt Ruben zonder ongelukken weer terug? Ruben geniet ondertussen met volle teugen van zijn reis door de lucht met spannende ontmoetingen. Terug op de grond beland hij in een openlucht theater met cowboys en indianen. Een verjaardag die hij nooit meer zal vergeten.

From the book

Ruben voelt ondertussen hoe zijn vlieger aan het touw trekt. Hoog in de lucht ziet hij zijn vlieger breed lachend zachtjes heen en weer gaan. Zijn vlieger geniet van het hoog in de lucht staan, denkt Ruben. Want geen moment verdwijnt de brede glimlach van zijn gezicht. Hoe zou het zijn om boven in de lucht te staan? vraagt Ruben zich af. Zou hij er zelf ook zo van kunnen genieten als zijn felgele vlieger doet? Verbeeldt hij het zich nou of is de vlieger wat harder aan hem gaan trekken? Alsof hij hem uitnodigt naar hem toe te komen. Voorzichtig doet Ruben een paar passen naar voren en ziet dan hoe de vlieger iets naar beneden komt. Komt hij hem nu tegemoet? Nee, zijn vader heeft hem geleerd om nu aan het touw te trekken. De vlieger gaat dan weer wat hoger staan. Dus trekt Ruben aan het touw. De vlieger gaat weer omhoog zoals dat hoort, maar lijkt nu nog wat harder aan Ruben te trekken. Ruben moet opnieuw een paar passen naar voren doen. Hij moet zelfs moeite doen om zijn voeten op de grond te houden. Dan merkt hij dat hij iets van de grond wordt getild en een paar meter verderop weer op de grond wordt gezet. Eigenlijk wel grappig. Zo heeft hij net een stukje gevlogen. Terwijl Ruben nog nageniet, trekt de vlieger hem opnieuw van de grond. Maar lijkt het nou zo of trekt hij Ruben werkelijk de lucht in? Spontaan slaakt Ruben een enthousiaste gil en steekt zijn handen in de lucht. Hij kan vliegen!

About the author

Gerard Kulker is opa van vijf kleinkinderen. Verhalen vertellen en anderen hierin meenemen is een van zijn kwaliteiten. Kinderen verhalen vertellen, vindt hij belangrijk. Zo leren zij zich inleven in de ander en ervaren hoe de wereld eruit ziet. De verhalen van Gerard hebben niet alleen een boodschap. Zij dagen kinderen uit om zelf ondernemend te zijn en zo iets moois van hun leven te maken. Bij het verhalen vertellen maakt Gerard gebruik van zijn ervaringen als opa, vader en partner. Ook zijn beroepservaringen als groepsleider, speltherapeut en veranderingsdeskundige spelen een rol. Eerder van hem verschenen: 'Gebroken spiegel' over zijn leven met een partner die een psychotische periode doormaakt. 'Laura en de vervelende duizendpoot' een boek voor meisjes in de leeftijd van 6 tot 11 jaar.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ruben gaat uit vliegeren

Author:

Gerard Kulker

Category:

Children books

Number of pages:

38

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

11-06-2021

ISBN:

978-94-643-1480-9 / 9789464314809

Price:

€ 15,99

Language

Dutch