Cover voorkant
Maak je borst maar nat! - De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt
Maak je borst maar nat! - De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt

Maak je borst maar nat! - De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt

Christel De Buyser

Category: Health
  • (4)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een rauw, realistisch en emotioneel boek. De schrijfster gaat met haar billen bloot over haar traject en heeft besloten deze reis ongecensureerd op te schrijven. Dat toont lef! Ze mijdt geen enkel onderwerp en schrijft wat ze denkt. Doktoren en vrienden zijn niet altijd zoals ze zou willen en ze is open over wat haar wel en niet heeft geholpen. Ze schrijft vlot en beeldend zodat iedere situatie persoonlijk voor te stellen is. Een inspirerend boek wat tot gesprekken leidt. Geschikt voor iedereen, ziek of niet. De kracht en positiviteit om te zeggen wat ze nodig heeft tijdens haar traject, kan iedereen wel gebruiken. Ze zal nooit meer dezelfde zijn maar voor haar heeft kanker méér gebracht. Ze haalt uit het leven wat erin zit!

From the book

COMPLEET HAARLOOS EN NAGELLOOS WEZEN
Door de chemo krijg ik een zuur gevoel in mijn neus. Het is een zurige prikkel. Het tintelt, prikkelt en brandt in mijn neus. Het krioelt van de sensaties in mijn neusgaten. Wanneer ik mijn neus dichtknijp, blijven de neuswanden aan elkaar plakken. Ik heb geen neusharen meer!

Mijn neusgaten staan in de fik!
Heb je al eens aan een bijtend product geroken zoals chloor, zuur of spiritus? Houd dat gevoel vast en stel je voor dat het azijn is. Laat deze irritante prikkeling door je neusgaten richting de aanzet van je neus gaan, daar waar je neus aan je gezicht vastzit. Het is een rare, vieze en enge sensatie. Het branderige prikkelende gevoel gaat de hele dag door. Het is heel frappant dat ik nu pas echt besef wat neushaartjes doen. Ze filteren luchtjes en zorgen ervoor dat het circulerende vocht blijft hangen. Nu hangt er te pas en te onpas een dikke druppel onder mijn neus.

Ik kijk nog even goed in de spiegel en denk nog even verder. Als er in mijn neus geen haren meer zitten dan zullen al mijn haren wel uitgevallen zijn. Ik pak de Duck tape en plak heel nieuwsgierig een strook op mijn arm. Ik trek het stuk Duck tape van mijn arm en kijk naar het plakkende gedeelte van de tape en constateer dat er geen enkel haartje aan plakt. Ik zet mijn leesbril op en scheur weer een stuk Duck tape van de rol en herhaal de handeling. Ik plak een stuk op mijn andere arm en kijk nog heel ongelovig naar mijn arm. Mijn ogen rollen van links naar rechts en terug. Mijn armen zijn ook compleet kaal. De witte kleine beschermhaartjes zijn verdwenen. Door de chemo worden niet alleen mijn haren vernietigd maar ook mijn nagels. Het is van de gekke. In eerste instantie voelen mijn nagels harder aan. Naarmate het proces loopt, worden ze harder. Mijn vingertoppen doen pijn alsof er met een hamer op mijn vingers gemept wordt. De aanzet van de nagels bij de nagelriemen voelen beurs aan.

About the author

Christel De Buyser (1967)- Kunstenares, auteur, therapeut, moeder, oma, vrouw, partner, kind, familie, vriend, vijand, vechter, survivor... Christel is geboren in het pittoreske Belgische dorpje Breendonk. Ze is nu, samen met haar man, woonachtig in Ossendrecht. Christel heeft een zwaar avontuur achter de rug. In 2013 werd er een heftige vorm van borstkanker geconstateerd. Haar toekomst was ineens niet meer zeker. De wereld stopte letterlijk. Tijdens haar traject is alles op foto vastgelegd en is ze begonnen met het opschrijven van haar ongewenste reis. Ook heeft zij het schilderen weer opgepakt. Als klein meisje liep ze met een emmertje met schilderspulletjes al over het erf. Haar canvassen waren houten plaatjes en glazen flessen. Tijdens haar ziekte stond de schildersezel aan 'de met verfpotten gevulde' eetkamertafel. Zo kon ze op avontuur gaan zonder de deur uit te gaan. Haar passie om te creëren, te schilderen in de diepte en kleur te geven aan het ongrijpbare, zorgen ervoor dat zij streeft om het onmogelijke mogelijk te maken. Zeven jaar na de constatering komt eindelijk haar boek uit. Met dit boek helpt ze zieken en mantelzorgers om het traject begrijpbaar te maken. Stilstand staat voor vooruitgang zoals stoppen staat voor een nieuw begin.

Reviews

2022-01-26 17:00:52 | By: Erik Muller | Rating:
Ik heb het boek ook in één adem uitgelezen. Het komt recht uit het hart en je kunt niet anders dan meeleven met de hoofdpersoon. Als (voormalig) hulpverlener in een ziekenhuis is het weer confronterend te lezen wat er allemaal beter kan en moet. k ben van een heel andere denk- en beleefschool dan de schrijfster, maar dat heeft me niet gestoord, omdat ze alle ruimte laat. En dan is er nog humor, zo belangrijk voor haar en velen met haar, en één van de motoren onder haar enorme veerkracht.

2021-10-28 19:55:55 | By: Bianca | Rating:
Geweldig duidelijk boek.In 1 adem uitgelezen.Veel kippevel momenten maar soms ook een lach op mn gezicht.Wat een sterke vrouw is dit!

2021-10-27 13:00:16 | By: Tinneke | Rating:
Geweldig boek. Geschikt voor iedereen. Eindelijk een duidelijk verhaal over borstkanker en wat het met je doet. Dank je wel Christel

2021-10-27 13:03:45 | By: Veronique | Rating:
Wat een reis! Blij dat je het hebt gered. Chapeau voor jouw eerlijkheid en hartelijk dank. Een echte aanrader, ziek of niet ziek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Maak je borst maar nat! - De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt

Author:

Christel De Buyser

Category:

Health

Number of pages:

236

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-06-2021

ISBN:

978-94-643-1467-0 / 9789464314670

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)