Gerrit de Graver - Zevenhuizen in de late jaren '70 / vroege jaren '80

Benjamin Knoop

Category: Children books
  • (4)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Gerrit de Graver, wie kent hem niet! En Benny, een jong mannetje van amper zes jaren oud, maakt voor het eerst van zijn leven kennis met één van de beste en aardigste kraanmachinisten van de late jaren '70 / vroege jaren '80! Zevenhuizen, een gezellig dorp in Zuid Holland, is het decor van een aantal mooie, spannende en soms leerzame avonturen die het tweetal hebben meegemaakt. Dwaal mee door de straten van Zevenhuizen uit vervlogen tijden en geniet van herkenbare elementen uit het verleden. Het mobiel-loze tijdperk en een vrij gevoel staan centraal in dit boekwerkje. Of je nu piepjong bent of stokoud, het is eigenlijk een verhaal voor iedereen!

From the book

Dit verhaal gaat over hoe mijn leven eruit zag tussen 1976 en 1983. Het verhaal gaat ook over Zevenhuizen van vroeger, de plaats waar ik ben opgegroeid. De mensen die daar woonden en de winkeliers die daar een winkel hadden. Maar dit verhaal gaat voornamelijk en in het bijzonder over één iemand. Vriendjes had ik niet écht. Dat vond ik helemaal niet erg, want de meeste jongens zaten op voetbal, en ik haatte voetbal. Aangezien ik geen meeloper was vond ik mijn vertier ergens anders. Namelijk in de bouw. Het poortje door achter ons huis, daar werd gebouwd. Er werden in die tijd heel veel huizen gebouwd.
Bij toeval ontmoette ik dié iemand in de bouw. Iemand waarbij ik nooit teveel was en altijd welkom. Iemand die ik als kleine jongen als een soort held zag terwijl hij gewoon zijn werk deed. Dankzij hem ontmoette ik heel veel mensen. Mensen uit de bouw. Die iemand was Gerrit. Dit verhaal gaat dus over Gerrit... Gerrit de Graver!

About the author

Benjamin werd geboren in het jaar 1971, het jaar dat zijn moeder twintig werd. Zijn geboorteplaats Gouda maakt hem een echte kaaskop! Opgegroeid en naar school gegaan in Zevenhuizen, dat opvallend genoeg uit véél meer huizen bestaat dan dat het naambord prijsgeeft. Hij heeft daar mogen genieten van een hele goede en vrije jeugd. Middelbare school gevolgd in Waddinxveen, waar ze maar al te blij waren om eindelijk na zes jaren een Mavodiploma op zijn naam te mogen uitreiken. Arbeid op de werkvloer van het fabrieksleven, omdat een beroepentest niets uitwees. Na jarenlang aanmodderen en enigszins mislukt op de arbeidsmarkt, is de modder nu opgedroogd en geniet hij van het leven als huisman. Met als hoogtepunt het zorgen voor zijn lieve gezin, lekker koken en schrijven. Non-fictie is zijn voorkeur, omdat hij barst van de levenservaring en zijn geheugen onuitputtelijk is.

Reviews

2021-10-19 19:55:15 | By: Vlinder | Rating:
Geweldig leuk en bijzonder boekje!
Op een aparte manier geschreven.
Wat erg goed is omschreven is de vergelijkingen van vroeger ten opzichte van nu! Dikke aanrader!

2021-07-11 12:44:00 | By: Danielle
Een leuk boek voor zowel volwassen als kinderen! Om zelf te lezen of om voor te lezen. Je kan er veel dingen bij vertellen vanuit die tijd.

2021-07-02 11:36:24 | By: Vanity | Rating:
Een aanrader voor jong en oud!
Als het wordt voorgelezen en je doet je ogen dicht zie je het als een soort film voor je.
Zeker een aanrader om zeld te lezen of laten voorlezen.

2021-06-26 13:15:30 | By: Jordy | Rating:
Erg origineel en een leuk boek voor jong en oud.
Zeker een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gerrit de Graver - Zevenhuizen in de late jaren '70 / vroege jaren '80

Author:

Benjamin Knoop

Category:

Children books

Number of pages:

54

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-06-2021

ISBN:

978-94-643-1537-0 / 9789464315370

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)