Eén en twintig - Pesten, PTSS, Pito’s, Pen en Papier

Femke Biénro

Category: Biographies
  • (2)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nee, ik ben geen wonderkind en ik heb ook geen buitengewone gaven. Maar ik heb wel een verhaal. Een verhaal waarmee ik hoop een ander te kunnen helpen, al is het maar een klein beetje.

De afgelopen jaren heb ik gekampt met verschillende periodes waarin mijn depressieve klachten de overhand hadden op mijn dagelijks leven. Momenten dat ik last had van continue nachtmerries en paniekaanvallen. Dagen dat ik mentaal op was en fysiek geen stap vooruitkwam. Tijden dat ik zo suïcidaal was dat ik het niet meer volhield om te strijden.

Een veelbewogen reis van 21 jaar. Een proefje van mijn dagelijks leven, herinneringen uit het verleden en de zoektocht naar mijzelf. Hoe heeft mijn leven eruitgezien en wat voor impact hebben mijn ervaringen achtergelaten?

From the book

De afgelopen weken, misschien wel maanden, heb ik mijzelf in de maling genomen. Ik heb tegen mijzelf gezegd dat ik toekomstplannen had en dat ik daar druk mee bezig was. Tegen mijzelf gezegd dat ik mijn huidige situatie onder controle had en dat ik was waar ik nu wilde zijn. Dubbel en dwars complete lariekoek.

Verdriet en pijn zorgen ervoor dat ik wil huilen, maar het roken van een jointje houdt volledige uiting van mijn gevoelens tegen. Mijn ogen worden enigszins waterig, maar niet waterig genoeg dat er daadwerkelijk een traan over mijn wang komt te rollen. Daarbovenop voel ik alles binnenin branden. De realisatie dat dingen anders moeten, wordt steeds groter. Echter is dit tot op heden nog niet groot genoeg geweest, naar eigen zeggen. Wat ik bedoel met anders? Terwijl ik dit schrijf, zucht ik diep. Heb je even?

Als ik alleen al kijk naar de afgelopen zeven dagen, zijn er verschillende situaties waar ik tegenaan ben gelopen. Situaties waardoor ik me onzeker, angstig of zelfs ongelukkig voelde. En dat, dat moet anders. Om daadwerkelijk te kunnen beseffen op wat voor manier ik aan mijzelf moet werken, moet ik gaan graven. Graven naar diepliggende emoties en op zoek gaan naar het ontstaan ervan. Pas daarna kan ik mijzelf gaan uitdagen om zo veel mogelijk zelf te veranderen en te verbeteren. Want, zoals ik zelf altijd het hardste roep: “Je hebt je eigen geluk zelf in de hand.”

About the author

Reviews

2021-09-06 15:45:02 | By: Sandra | Rating:
Wat een prachtig boek om te lezen. Ik kon het boek niet wegleggen en heb hem snel uitgelezen. Het is een erg oprecht boek en ik denk dat iedereen zich er wel een beetje in kan herkennen. Kan niet wachten om meer boeken van deze auteur te lezen

2021-08-08 12:58:29 | By: Wendy | Rating:
Wouw. Wat een openhartigheid. Over (veer)kracht gesproken! Ik heb ontzettend veel respect voor Femke. Dat ze (goudeerlijk en met spot) durft te delen waar ze mee worstelt en hoe ze er tegen vecht. Je leest over een jonge vrouw in wording. Die haar plek in de wereld eindelijk heeft gevonden en gelukkig steeds meer onnodige onzekerheid achter zich laat. En schrijven kan ze! Het leest makkelijk weg en je wil steeds meer weten. Benieuwd wat er op dit mooie boek volgt!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Eén en twintig - Pesten, PTSS, Pito’s, Pen en Papier

Author:

Femke Biénro

Category:

Biographies

Number of pages:

260

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-08-2021

ISBN:

978-94-643-1666-7 / 9789464316667

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)