De Verloting

Niek Potma

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na hun huwelijk genieten Ferdinand en Gerda van hun eerste huis. In de gezellige straat met allemaal nieuwe bewoners heerst een fantastische sfeer. Een incident op een van de barbecue-avonden leidt jaren later tot een breuk met de buren en het voornemen om te verhuizen naar een nieuwe wijk. De bouwactiviteiten vergen echter veel van Ferdinand, die langzaam zijn macht over zijn onderdanige vrouw ziet afbrokkelen. Aan de vooravond van de verhuizing blijkt de gebeurtenis uit het verleden een nog veel grotere impact te hebben dan verwacht.

From the book

Ferdinand liet zich graag leiden door zijn horoscoop die hij elke ochtend als eerste in de krant opzocht. De voorspellingen gaven hem een beetje houvast bij zijn dagelijkse bezigheden. Bovendien had hij het voordeel, vond hijzelf althans, dat hij kon putten uit twee sterrenbeelden. Volgens de burgerlijke stand was zijn geboortedag 22 december. Boogschutter derhalve. Mensen die geboren waren onder dit sterrenbeeld waren bijzonder eerlijk, zo wist Ferdinand. Een eigenschap die hij voortreffelijk vond passen bij zijn beroep. Dat een boogschutter niet altijd even tactvol optrad en daardoor mensen kon kwetsen, vond hij van minder belang. Als je eerlijk wilde zijn, streed je met open vizier.
Zijn tweede sterrenbeeld, Steenbok, beviel hem echter ook goed. Deze mensen waren doelgericht en gezegend met een enorm uithoudingsvermogen. Bovendien beschikten ze over veel geduld en deden geen ondoordachte dingen.
Ferdinand was de gynaecoloog die hem op 22-12 om 23.58 uur middels een keizersnee had gehaald, nog altijd dankbaar. Stel je voor dat de man vlak voor de operatie nog even een plasje was gaan doen. Dan was de kleine Ferdinand Johannes Pieter van Goor toch mooi alleen maar een Steenbokje geweest. Omdat hij zich niet kon voorstellen dat zijn karakter in die 2 minuten even snel zou zijn veranderd was hij er daarom van overtuigd dat in dit specifieke geval voor hem wel beide horoscopen mochten gelden. Dat leek hem volstrekt legitiem.

About the author

Niek Potma (1951) is na zijn studie Energietechniek jarenlang werkzaam geweest in de dagbladwereld en de grafische industrie. Zijn liefde voor de taal inspireert hem regelmatig tot het schrijven van romans, verhalen en limericks. Eerder verschenen van hem: Het Kwadraat, De Pincode en Belevenissen in de Provence.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Verloting

Author:

Niek Potma

Category:

Novels

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-06-2021

ISBN:

978-94-643-1543-1 / 9789464315431

Price:

€ 20,50

Language

Dutch